Louise Carton kreeg veel positieve reacties na verhaal over eetstoornis: “Mensen voelden zich begrepen”

Louise Carton kreeg veel positieve reacties na verhaal over eetstoornis: “Mensen voelden zich begrepen”

Foto: BELGA

Louise Carton heeft ontzettend veel positieve reacties gekregen op het verhaal over haar eetstoornis, dat ze afgelopen vrijdag op haar website had gezet. “Ik krijg veel bedankingen omdat mensen zich begrepen voelen”, zegt de 25-jarige atlete dinsdagavond in De Afspraak.

LEES MEER.Belgische topatlete Louise Carton getuigt over eetstoornis die haar leven overnam: “Zelfdestructie, schaamte en 5 jaar geen maandstonden”

Louise Carton is een Belgische atlete, die zich toelegt op de (middel)lange afstand en het veldlopen. Ze werd in 2015, 2016 en 2017 Belgisch kampioene veldlopen en won drie keer het regelmatigheidscriterium de CrossCup. Ook op de piste boekte ze knappe resultaten. Maar achter die straffe prestaties ging de laatste jaren ook een destructieve eetstoornis schuil. Daarover getuigde ze vrijdagavond op haar website. Het verhaal van Louise lokte veel reacties uit.

“Ik heb reacties gekregen van atleten, niet-atleten, maar ook van ouders”, vertelde Louise Carton dinsdag in De Afspraak op Canvas. “Ze zeggen me dat mijn verhaal herkenbaar is. Ik krijg veel bedankingen omdat mensen zich begrepen voelen. Ze zeggen me dat ze met hetzelfde worstelen, maar dat ze het niet onder woorden kunnen brengen. Voor mij is het een teken dat dit onderwerp de nodige aandacht verdient.”

Carton heeft naar eigen zeggen lang getwijfeld of ze haar verhaal wel zou delen. “Omdat het zo persoonlijk is. Ik heb veel tijd nodig gehad om andere mensen in vertrouwen te nemen, laat staan dat ik het met de hele wereld zou delen. Voor mij is het niet zo belangrijk dat het mijn verhaal is, maar wel dat het onderwerp bespreekbaar wordt. De boodschap is bij de meeste mensen duidelijk aangekomen.”

“Vandaag ben ik veel gelukkiger dan een half jaar geleden. Ik ga mijn stinkende best doen om hier uit te geraken, op een gezonde manier. Ik ben omringd door ontzettend veel mensen die mij steunen en die in mij geloven. Ik geloof dat het kan, maar ik weet dat ik veel dingen op een andere manier moet aanpakken.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.