De Hammer Series, hoe zit dat ook weer in elkaar? Een woordje uitleg

De Hammer Series, hoe zit dat ook weer in elkaar? Een woordje uitleg

Archiefbeeld uit de Hammer Chase. Foto: Corbis via Getty Images

Vrijdag wordt in Stavanger de Hammer Series 2019 in gang getrapt. Hoe zit dat revolutionaire concept van belangenorganisatie Velon ook alweer in mekaar? Mario Aerts, ploegleider van Lotto-Soudal, zorgt voor tekst en uitleg.

Klik hier voor onze digitale wielergids

“De Hammer Series bestaat uit drie delen: de Hammer Climb, de Hammer Sprint en de Hammer Chase. De bedoeling is om als ploeg tijdens de eerste twee dagen zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Elke ronde zijn er voor de eerste tien renners punten te behalen. Om de drie rondes zijn er dubbele punten te verdienen. Op basis van het puntenklassement na twee dagen, gaan de ploegen in omgekeerde volgorde van start in de ploegentijdrit op de derde dag. Die wordt opgedeeld in een A-finale en een B-finale. Wie de A-finale wint, behaalt de eindzege in de Hammer Series Stavanger.”

Later dit seizoen staan nog Hammer Series op het programma in Nederlands Limburg (7 tot 9 juni) en Hong Kong (11 tot 13 oktober).

Lotto - Soudal acht zich niet kansloos

“Vooral in de klimrit starten we met een sterk team met onder anderen Tim Wellens, Bjorg Lambrecht, Carl Fredrik Hagen en Sander Armée. Tijdens de sprintetappe hebben we met Lawrence Naesen ook een snelle renner in de ploeg. Ik denk dat we beter gewapend zijn dan vorig jaar. Ons hoofddoel is om zondag te kunnen aantreden in de A-finale. Ik ben tot nu toe bij elke editie aanwezig geweest en ik hou van het concept. Het is kort en toch spannend van begin tot einde. Alle renners waarmee ik erover praatte, waren ook enthousiast.”

Vanuit Belgische hoek staan onder anderen Remco Evenepoel en Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step), Serge Pauwels (CCC), Maarten Wynants (Jumbo-Visma) en Sep Vanmarkce (EF Education First) aan de start.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.