Blogfotografe in afstudeerproject

Erika Gentils toont Vlaamse Primitieven uit Zaffelare

Erika Gentils toont Vlaamse Primitieven uit Zaffelare

Foto: affiche pcvo Scheldeland

Lochristi - Erika Gentils uit Zaffelare is al de tweede blogfotografe van onze nieuwssite die haar grote droom waarmaakt: afstuderen als professioneel fotograaf. Samen met andere collega’s stelt ze binnenkort haar eindwerk voor in een prachtige tentoonstelling bij Volwassenenonderwijs Scheldeland in Lokeren. Met onder meer Vlaamse Primitieven uit Zaffelare.

De foto’s van het afstudeerproject van Erika, die voor ons onder meer evenementen en concerten in  Zaffelare in beeld brengt, zijn te zien in een portfoliotentoonstelling in Condebo in de Brandstraat in Lokeren, tijdens het tweede en derde weekend van juni.  “Van mij is er een portretreeks van kinderen te zien, waarbij ik me heb laten inspireren door de Vlaamse Primitieven”, vertelt Erika. “Ze dragen altijd iets op het hoofd. Geen echte hoeden of tulbanden, maar wel geïmproviseerde hoofddeksels van gewoon huis- tuin en keukengerei. De kinderen lachen ook niet in de camera, maar kijken eerder ernstig zoals op de portretten van de Vlaamse Primitieven in de 15de en begin 16de eeuw.  Alle foto’s zijn in mijn fotostudio in Zaffelare gemaakt. Er zijn een paar kleinkinderen te zien van mijn man, maar ook onze eigen dochters Jasmijn, Rozie en Madelief poseren voor de lens.  Er ligt ook een fotoalbum waarin meer foto’s te bekijken zijn uit dezelfde reeks.”

De tentoonstelling heeft nog heel wat meer fotofraais in de aanbieding: twee concertreeksen, een reeks over ballonvaren met alles erop en eraan, landschapsfoto’s uit Schotland, Noorwegen en Ijslang,  een fotoessay over het kloosterleven,  een documentaire reeks over een tienermeisje met een beperking, een reeks over het alleen-op-de-wereld-gevoel na een relatiebreuk of een overlijden, en een bijdrage over urban minimalism.  Genieten dus voor iedereen die van fotografie houdt. 

Voor de affiche van de tentoonstelling is bovendien een beeld geselecteerd van Erika zelf. Iets waar ze terecht trots op is. 

Portfolio Eindwerken Fotografie van PCVO Scheldeland, op zaterdag 8 juni van 18.30 uur tot 21.00 uur, zondag 9 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur,  maandag 10, zaterdag 15 en zondag 16 juni, telkens van 13.00 uur tot 18.00 uur in de Brandstraat 2 in Lokeren. Kennis maken met het werk van 'Studio Gentils' kan natuurlijk via de website. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio