VTM nieuws hangt camera’s in auto’s politici

VTM nieuws hangt camera’s in auto’s politici

Gwendolyn Rutten (l.) in de volgwagen naast Davide Bramati tijdens de ritwinst van Matteo Trentin in de Tour van 2013. Foto: RR

VTM hangt op verkiezingsdag kleine camera’s in de auto’s van de belangrijkste politieke kopstukken. De zender haalde de mosterd bij het wielrennen, waar een aantal keer werd geëxperimenteerd met camera’s in de auto’s van volgwagens. Zondag hangen er camera’s bij onder anderen John Crombez (SP.A), Meyrem Almaci (Groen) en Maggie De Block (Open VLD). “We hebben zondag reporters en camera’s bij alle kopstukken”, zegt adjunct-hoofdredacteur Jonas Muylaert van VTM nieuws, “maar zodra die politici in hun auto stappen, ben je hen kwijt. Dat is frustrerend. Vandaar de kleine Go Pro camera’s in de auto’s, zoals in de Ronde van Vlaanderen.”

De camera’s registreren alles wat in de auto’s gebeurt, tenzij een kopstuk dat niet wil: “Er is overleg met onze regie, want het kan natuurlijk altijd dat een politicus liever wil dat iets niet op tv komt. Daar houden we rekening mee, maar het heeft weinig zin die camera’s te hangen als we ze niet kunnen gebruiken. De politici beseffen dat, dit gebeurt in een goeie verstandhouding.”

De uitzending van VTM Nieuws op zondag begint om elf uur. “Vanaf dat moment spreken we alle live bronnen aan, dus ook die in de auto’s.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees