Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Het bestuur van De Meeuwe zit verveeld met de sluiting en zegt niks af te weten van drugs. bfr

Politie vindt man met spacecake vlakbij De Meeuwe en doet daarna inval

Jeugdhuis moet dicht na vondst drugs: “Jammer. Het begon hier net te draaien”

Handzame

-

Jeugdhuis De Meeuwe in Handzame moet voor onbepaalde tijd dicht. Bij een controle het voorbije weekend werden verdovende middelen gevonden. “Jammer. Het jeugdhuis begon net te draaien”, reageert het bestuur van De Meeuwe.

Een patrouille van de politiezone Polder controleerde zaterdagnacht een auto vlakbij jeugdhuis De Meeuwe in de Elflijnenwijk in Handzame. “De man bleek een spacecake te hebben gekocht. Op basis van wat we toen te weten kwamen, hebben we een huiszoeking gedaan in jeugdhuis De Meeuwe”, zegt Johan Geeraert, korpschef van de politiezone Polder.

Daar trof de politie resten cannabis aan, maar ook een weegschaal en een grinder, een klein toestel om cannabis te vermalen. “Vooral het feit dat er drugs werden gevonden, heeft het schepencollege doen beslissen om De Meeuwe met onmiddellijke ingang te sluiten”, zegt de Kortemarkse burgemeester Karolien Damman (CD&V).

“Sowieso had het huidige jeugdhuisbestuur al heel wat kansen van ons gekregen en die niet gegrepen. Het voorbije jaar werden talloze pogingen ondernomen om de werking te ondersteunen door geregeld overleg te organiseren tussen ons, het bestuur van het jeugdhuis en de buurt.”

Klachten over geluidsoverlast

Karolien Damman Burgemeester “Bij het huidige bestuur ontbreekt het aan een goede leiding”

Het gemeentebestuur betreurt het gebrek aan respect van de jongeren voor de omwonenden. Die toonden zich in het verleden al meermaals ontevreden over geluidsoverlast.

Bij het bestuur van De Meeuwe zitten ze verveeld met de sluiting. “Er is dit weekend inderdaad een controle geweest door de politie in ons jeugdhuis. Er werd een heuptas gevonden van iemand die geen deel uitmaakt van het jeugdhuis. Daarin zaten een grinder, gripzakjes en een weegschaal. Wij wisten hier niets van en betreuren dit”, luidt het.

Dat het jeugdhuis nu moet sluiten, is volgens het bestuur een gevolg van de klachten van de buurtbewoners. “We hebben ons best gedaan om die klachten te vermijden, maar toch bleven die komen. Het jeugdhuis begon net goed te draaien. Nu verliezen we een plaats waar een grote vriendengroep samenkwam.”

Overleg gepland

Het gemeentebestuur hoopt dat er toch nog een jeugdhuis kan zijn in Handzame. “Een jeugdhuis moet je beheren als een goede huisvader”, zegt de burgemeester nog. “Bij het huidige bestuur ontbreekt het aan een goede leiding. Het is jammer dat de leden met goede intenties nu mee de dupe zijn van die enkelingen binnen het bestuur die alle afspraken aan hun laars lappen. Voor alle duidelijkheid: wij blijven gewonnen voor een jeugdhuis in Handzame en zien dit nog als een meerwaarde.”

Het gemeentebestuur van Kortemark heeft vandaag donderdag een overleg gepland met de verantwoordelijken van het jeugdhuis.

Het beste van Enkel voor abonnees