Handtasdieven gevat na achtervolging

Handtasdieven gevat na achtervolging

Themabeeld. Foto: LEHTIKUVA

Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft dinsdag in Mechelen twee handtasdieven kunnen vatten na een achtervolging. Het gaat om twee heren van Algerijnse nationaliteit die illegaal in ons land verblijven.

De politie kreeg rond 14.30u een melding van een handtasdiefstal op de Bruul in Mechelen. Twee mannen hadden een handtas van een 69-jarige vrouw gestolen. Na het onderzoeken van de camerabeelden werd de vluchtroute uitgestippeld en voerde de politie een intense zoekactie uit.

De patrouilleploeg kon een klein kwartier later op de Mechelse Zandpoortvest, op basis van de persoonsbeschrijving al een eerste verdachte intercepteren. De tweede verdachte werd rond 15.15u op het Koning Albertplein geïntercepteerd. De handtas werd terig aan het slachtoffer bezorgd.

De twee heren bezitten de Algerijnse nationaliteit, zijn 15 en 24 jaar oud, en verblijven illegaal in ons land. Ze zijn gekend voor eerder gepleegde feiten. Na een terbeschikkingstelling bij het parket wordt de minderjarige voorgeleid bij de jeugdrechter, zijn medeverdachte bij de onderzoeksrechter.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio