Roger en Odette zijn 65 jaar gehuwd

In het woonzorgcentrum Karel Picqué in het Donzapark in Deinze vierden Roger en Odette Da Graeve-De Clercq hun 65-jarig of briljanten huwelijksjubileum. Odette is geboren in Kruisem in 1933 en Roger in Astene in 1929. Roger was nog voetballer bij SK Deinze. Beiden leerden elkaar kennen toen ze samen in het textielbedrijf Liebaert werkten. De laatste 20 jaar woonde het echtpaar in de Louis Dhontstraat. Odette verblijft sedert begin dit jaar in het wzc. Daar krijgt ze dagelijks het bezoek van haar man. Samen hebben de jubilarissen 1 dochter Martine, 2 kleindochters en 4 achterkleinkinderen. Namens het stadsbestuur kregen ze van schepenen Johan Cornelis en Conny De Spiegelaere (beiden CD&V) en Filip Vervaeke (Open Deinze) een oorkonde en geschenk overhandigd. Ook het personeel bedacht de jubilarissen met een cadeaumand. Daarna was het smullen van een grote ijstaart.

Odette (86 jaar) is geboren op 09/03/1933 in Kruisem (toen nog Kruishoutem) en is opgegroeid in Nazareth, samen met haar zus. Roger (bijna 90 jaar) is geboren op 09/07/1929 in Astene. Hij is opgegroeid in een gezin met 7 kinderen. Roger heeft twee broers en vier zussen.

Odette en Roger zijn beiden tot hun 14 jaar naar school gegaan. Odette was een haantje de voorste. Omdat haar zus niet mocht verder studeren mocht zij dit ook niet doen. Roger was in zijn jeugd voetballer bij Deinze. Odette vond dit niet altijd even prettig, want Roger bleef graag plakken na het voetballen, waardoor hij gestopt is met voetballen toen ze trouwden.

Odette heeft altijd geweven in het textielbedrijf Liebaert, afdeling ‘Gentse Baan’) Ook Roger startte zijn carrière bij Liebaert, maar op de afdeling aan het station. Ze leerden elkaar kennen door elkaar via het werk geregeld eens tegen te komen.  Later heeft Roger nog een lange carrière gehad bij de Molens van Deinze.

Odette en Roger hebben op verschillende plaatsen in Deinze gewoond. In de beginjaren van hun huwelijk woonden ze in Astene, vervolgens zijn ze verhuisd naar Petegem-aan-de-Leie en de laatste 20 jaar hebben ze in een appartement gewoond in de Louis Dhontstraat in Deinze, rechtover het mudel.

Odette en Roger hadden niet veel hobby’s, maar wel een grote passie: reizen. Ze beleefden mooie vakanties in de Ardennen, het Zwarte Woud in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Odette en Roger genieten in het WZC vooral van de activiteiten met de kinderen en kunnen bij de muzikale activiteiten de meeste Vlaamse liedjes van het begin tot het einde meezingen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio