Jumbo-Visma reageert scherp op insinuaties: “Die man de ontdekker van Roglic? Dat zijn absolute nonsens”

Jumbo-Visma reageert scherp op insinuaties: “Die man de ontdekker van Roglic? Dat zijn absolute nonsens”

Foto: Photo News

Al was het maar zijdelings, via zijn landgenoot Milan Erzen, toch is Giro-favoriet Primoz Roglic nu ook van héél ver gelinkt aan Operatie Aderlating. Bij diens Nederlandse werkgever Jumbo-Visma behouden ze het volste vertrouwen in hun Sloveense kopman.

Klik hier voor onze digitale wielergids

Operatie Aderlating deint almaar verder uit: van langlaufers via Petacchi tot Bahrain-Merida (N+)

Natuurlijk was het vanochtend druk aan de ploegbus van Jumbo-Visma. Woordvoerder Ard Bierens stond dan ook voor een drukke ochtend. “Bij ons weten is naast Durasek en Koren geen enkele actieve renner betrokken in Operatie Aderlating”, benadrukte Bierens. “Dat is alvast wat UCI-voorzitter David Lappartient heeft gezegd en waarom zou hij liegen? Hij heeft duidelijk gesteld dat naast de al gekende renners er geen in het peloton actieve renners in de zaak betrokken zijn.”

De connectie tussen Erzen en Roglic wordt niet ontkend. “Daar is over gesproken, dat gaan we niet ontkennen. Maar we hebben ook al veel nonsens gehoord, bijvoorbeeld dat hij de ontdekker van Roglic zou zijn. De enige link is dat hij gereden heeft voor de ploeg van Erzen (Adria Mobil, red) en dat was dan eigenlijk nog niet naar de zin van Primoz maar daar hebben toen andere krachten gespeeld.”

Sloveense reputatie

Dat het vervelend is, beseffen ze bij Jumbo-Visma ook. “Het Sloveense wielrennen wordt momenteel in een kwaad daglicht gesteld en dat is ook vervelend voor Primoz en ons. Of hij die man nog kent? Het Sloveense wielrennen is maar een klein wereldje dus lijkt het ons aannemelijk dat hij hem nog kent. Maar hij heeft nooit echt met die man te maken gehad en op het moment dat Primoz echt wielrenner is geworden, was hij daar al lang weer weg.”

De renner zelf is volgens zijn entourage niet echt aangeslagen. “Het proces is al enige tijd aan de gang, sinds de bekendmaking van de namen van enkele Sloveense renners. Vervolgens deed Stef Clement ook nog enkele ongelukkige uitspraken die op allerhande manieren werden geïnterpreteerd. En dan krijg je dit. Maar vervelend is het wel. Als Primoz roze pakt, dan krijgt hij dit soort vragen, dat beseffen we ook wel. Maar vervelend is niet desastreus. Als de UCI-voorzitter zegt dat Roglic niet in het dossier voorkomt, wat moeten wij dan nog doen. Crisisberaad? Waarom zouden we dat doen? Want dan ga je er vanuit dat er een crisis is. Wij weten hoe Primoz in elkaar zit, hoe hij werkt en hoe wij met hem werken. We kennen zijn ‘waarden’ van de laatste jaren. Andere ploegen worden persoonlijk aangesproken, wij niet. Wij schieten alvast niet in paniek, wij hebben een dikke olifantenhuid.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.