Man (74) kritiek na aanval met landhak, buurman dood teruggevonden bij huiszoeking: mogelijk uit de hand gelopen burenruzie

© brip

Een 74-jarige bewoner is woensdagmiddag rond 13.45 uur in kritieke toestand aangetroffen op een weg naast zijn woning in Lichtaart (Kasterlee). Hij had een landhak, een handwerktuig om de grond om te woelen, in het hoofd. Dat meldt het parket van Antwerpen. Bij een huiszoeking werd zijn buurman dood aangetroffen.

BriP, mtm

Volgens de wijkagent had de 74-jarige man al geruime tijd ruzie met zijn buurman. Tijdens een huiszoeking werd die buurman, een man van 57 jaar, dood aangetroffen. Op dit moment zijn er aanwijzingen dat de man zichzelf van het leven heeft beroofd, nadat hij zijn buurman had aangevallen. Het verdere onderzoek zal daar duidelijkheid over moeten scheppen.

© BRIP

Er is een voorgeschiedenis van een twist tussen de twee alleenstaande mannen, waarbij ook een opsporingsonderzoek loopt. De wijkagent heeft recent bemiddeld. De aanleiding zal ook verder onderzocht worden.

De onderzoeksrechter, het parket, de wetsdokter en het lab zijn woensdagavond ter plaatse afgestapt. Het verdere onderzoek wordt gevoerd door de lokale politie onder leiding van de onderzoeksrechter.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie