Vrouw die rekening psychiatrische patiënte plunderde, riskeert jaar cel

Vrouw die rekening psychiatrische patiënte plunderde, riskeert jaar cel
Brugge -

Een 50-jarige vrouw uit Brugge staat in de strafrechtbank terecht omdat ze op sluwe wijze bijna 4.000 euro ontfutselde aan een psychiatrische patiënte. Het openbaar ministerie eist een jaar effectieve celstraf voor de vrouw.

Op 12 mei vorig jaar was Nathalie D. opgenomen in de psychiatrische afdeling van het AZ Sint-Jan in Brugge. Ze kwam er in contact met een andere patiënte die zij volgens het openbaar ministerie zodanig manipuleerde dat ze haar bankkaart en een ring meegaf. “Het was verwerpelijk misbruik”, verduidelijkte de procureur donderdag. “Met de kaart deed ze talrijke afhalingen en aankopen. Ze schreef ook een bedrag over naar de rekening van haar partner, die in de cel zat.”

Volgens de verdediging kocht D. met de kaart vooral voeding, kledij en sigaretten. “Het slachtoffer had medelijden met mijn cliënte, die zware geldproblemen had”, pleitte advocaat Stijn Leliaert. “Mijn cliënte mocht haar bankkaart gebruiken op voorwaarde dat ze later alles terugbetaalde. Maar dat heeft ze dus niet gedaan. Nu is ze wel bereid om alles terug te betalen. Ook de ring wil ze teruggeven.”

D. werd in het verleden al veroordeeld voor drugsfeiten en brandstichting. Leliaert vroeg een werkstraf voor de vrouw. De uitspraak volgt op 20 juni.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees