Deel ziekenhuis even ontruimd na problemen met CO2-installatie

Deel ziekenhuis even ontruimd na problemen met CO2-installatie

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Foto: svl

Appels / Dendermonde -

In het AZ Sint-Blasius in Dendermonde was er donderdag rond 15 uur een probleem met een CO2-installatie ter hoogte van de keuken, die gebruikt wordt om de plateaus waar het eten op geserveerd wordt te koelen.

“De brandweer werd verwittigd en de betrokken ruimtes, de keuken, het klinisch laboratorium en het laboratorium voor anatome pathologie, het restaurant en het medisch archief werden ontruimd”, zegt Ingrid Baert van het Sint-Blasiusziekenhuis.

De hulpdiensten waren snel met drie wagens ter plaatse en draaiden de toevoerkraan dicht, nadat brandweerlui met perslucht en maskers binnen waren gegaan. De ruimtes werden nadien grondig verlucht. Er vielen geen gewonden.

“Er was geen enkel gevaar voor patiënten en medewerkers. De oorzaak is ondertussen gekend. Het gaat om een technisch defect in de CO2-installatie. Het wordt verder onderzocht zodat er geen gas meer kan vrijkomen. De ontruimde ruimtes werden na een uur opnieuw vrijgegeven na staalname en grondige ventilatie door de brandweer”, aldus Baert.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees