Honderden kilo’s drugs onderschept dankzij kliklijn voor havenarbeiders

Honderden kilo’s drugs onderschept dankzij kliklijn voor havenarbeiders

De cocaïnehandel in de Antwerpse haven levert bendes hopen geld op. Foto: rr

Antwerpen -

In de haven van Antwerpen is opnieuw een havenarbeider gearresteerd in een onderzoek naar de invoer van cocaïne. Het parket en de federale politie bevestigen bovendien het succes van de kliklijn, waarbij verdachte handelingen in de haven anoniem gemeld kunnen worden.

De 30-jarige havenarbeider uit Borgerhout werd op 15 mei gearresteerd door de federale gerechtelijke politie van Antwerpen in samenwerking met de Scheepvaartpolitie. “De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. Het zou gaan om meerdere honderden kilo’s cocaïne. In zijn functie zou hij containers met cocaïne hebben verplaatst, zodat kompanen de drugs eruit konden halen. Tijdens de arrestatie werd ook een aanzienlijke som cash geld aangetroffen”, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

De verdachte werd op 16 mei voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, omdat de arrestatie gebeurde in de Waaslandhaven, op het grondgebied van Oost-Vlaanderen. De raadkamer in Dendermonde heeft intussen zijn aanhouding bevestigd. De man blijft minstens twee weken langer in de cel.

“De feiten kwamen mee aan het licht dankzij de actieve medewerking van het management van de betrokken containerterminal”, meldt het parket.

Politie en parket benadrukken het succes van de kliklijn (www.onzehavendrugsvrij.be) die nu al meer dan een jaar actief is en waarop geregeld zeer nuttige tips worden gegeven. “Die zorgden al een paar keer voor belangrijke stappen in gerechtelijke onderzoeken”, klinkt het.

De kliklijn is geen initiatief van politie of gerecht, zo verduidelijkt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. De initiatiefnemers (onder andere het Antwerpse havenbedrijf en Cepa, dat de havenarbeid regelt) spelen wel alle nuttige tips en informatie door aan de bevoegde autoriteiten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees