Achttiende editie Duvel Blues internationaler dan ooit

Puurs / Sint-Amands -

Zaterdag 25 mei is Duvel Blues in Ruisbroek al aan zijn 18de editie toe. “Iedereen weet dat we een 18 karaat festival zijn en dus brengen we opnieuw het beste in roots, rhythm en soul”, zegt stichter en organisator Gust Meeus.

Duvel Blues is een topper in de agenda van de liefhebbers. Sinds de start in 1996 is het festival enorm gegroeid en creëerde het een stevige fanbasis. Na allerlei formules en verhuizingen tot in Kalfort is Duvel Blues sinds enige tijd terug thuis gekomen in Ruisbroek en is de programmatie breder gegaan.

“We verwelkomen dit jaar negen artiesten uit zeven verschillende landen in onze ‘hometown’, we gaan dus internationaler dan ooit”, zegt Meeus die destijds met een bluesfestival startte naar aanleiding van zijn 40ste verjaardag. “Duvelblues staat al die edities lang voor authentieke rootsmuziek. We kleuren zeker dit jaar ver buiten de lijntjes, want de klemtoon ligt allang niet meer op de pure blues.”

The James Hunter Six

De programmatoren konden opnieuw een reeks straffe artiesten strikken, stuk voor stuk ronkende namen uit onder meer Canada, Amerika, Mali en Frankrijk. Zij zullen optreden in onze grote festivaltent aan de Kaardijkstraat of in het kleinere zaaltje, waar de sfeer wat intiemer is. “Onze grote headliner van Duvelblues 2019 is The James Hunter Six. Hij wordt al jaren op handen gedragen door toppers als Chris Isaak en Van Morrison en is een van de grootste kleppers die we al hadden. Hij is echt de ideale man om iedereen na een zweterige set huiswaarts te sturen, na wat een onvergetelijke editie van Duvelblues wordt.”

Opvallend: bezoekers jonger dan 26 mogen gratis binnen.

Info en tickets: www.duvelblues.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio