Verdachte (21) opgepakt voor inbraak in jeugdhuis in Dendermonde

Appels -

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft een 21-jarige man aangehouden op verdenking van een diefstal in een jeugdhuis in de Dendermondse deelgemeente Oudegem. Er werd onder meer een mengpaneel gestolen, en daarna aangeboden op een tweedehandssite.

De inbraak werd vorige week vastgesteld door medewerkers van het jeugdhuis Move aan de Ouburg in Oudegem. De dieven raakten binnen via een opengebroken raam en namen onder meer de inhoud van de kassa mee en een mengpaneel.

“Enkele medewerkers ontdekten dat het mengpaneel op een tweedehandssite te koop werd aangeboden”, meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. “Ze maakten een afspraak met de aanbieders van het gestolen mengpaneel. De politie werd verwittigd. Toen twee verkopers, twee mannen van respectievelijk 21 en 18 jaar uit Asse en Sint-Agatha-Berchem, naar de plaats van de afspraak kwamen, werden ze door de politie van Dendermonde gearresteerd.”

De 18-jarige verdachte mocht na verhoor beschikken, maar de 21-jarige verdachte uit Asse werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij bekende nog een andere diefstal in een jeugdhuis in Opwijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees