In buurlanden al sprake van

Deurwaarders willen drones inzetten om eigendommen beter in beeld te brengen

Deurwaarders willen drones inzetten om eigendommen beter in beeld te brengen

Foto: REUTERS

De gerechtsdeurwaarders in ons land vragen dat ze in de toekomst ook vaststellingen kunnen verrichten per drone, iets waar onder meer in Nederland en Frankrijk al langer sprake van is.

Drones kunnen deurwaarders helpen om beter in te schatten over welke eigendommen iemand beschikt, omdat vanop de grond niet altijd alles te zien is. Ze laten deurwaarders ook toe om schade gedetailleerder in kaart te brengen, bijvoorbeeld aan een dak dat moeilijk bereikbaar is. Daarnaast willen deurwaarders ‘op afstand’ kunnen werken, zodat ze vaststellingen kunnen doen aan de hand van beelden die een medewerker maakt.

Deze en andere voorstellen staan in een memorandum dat moet leiden tot een verdere modernisering van het beroep en dat onderhandelaars van de nieuwe federale regering zou kunnen inspireren.

De deurwaarders willen de overheid ook helpen bij het opsporen van fictieve adressen. “Zowel om fraude tegen te gaan, als om te vermijden dat mensen hun adres misbruikt zien door iemand met schulden, waardoor ze geregeld met deurwaarders worden geconfronteerd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees