Giro-debutant James Knox moet opgeven bij Deceuninck-Quick-Step: “Valpartijen hebben mijn plezier weggenomen”

Giro-debutant James Knox moet opgeven bij Deceuninck-Quick-Step: “Valpartijen hebben mijn plezier weggenomen”

Foto: Instagram

Einde Giro voor James Knox. De Britse debutant van Deceuninck-Quick-Step heeft teveel last van kniepijn na een valpartij.

Knox ging in de derde en vierde etappe onderuit, die tweede keer bij de val waarbij ook Tom Dumoulin betrokken was. Tijdens de eerste (halve) bergrit bleek de pijn toch te zwaar te zijn voor de 23-jarige debutant.

“We hadden gehoopt dat de knie nog iets van herstel zou vertonen tijdens de vlakke ritten en de rustdag, maar helaas”, klinkt het bij de Brit. “Vandaag was de eerste test op een klim. Omwille van mijn gevoel en wat er nog komen gaat, hebben we besloten om te stoppen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. De valpartijen in de derde en vierde rit hebben mijn plezier weggenomen. Ik moest daardoor in de overlevingsmodus. Ik hoop snel terug te keren in de Giro want het is een mooie wedstrijd”, aldus Knox, die volgende week uit voorzorg onder de scanner gaat.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.