Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Schepenen Hugo Coene (links) en Tom Lacres bij de panden aan de Rommelsweg. “Een prachtige opportuniteit.”emt

Huizen in Rommelsweg liggen vlak naast vroegere politiekantoor en OCMW

Gemeente koop twee leegstaande woningen om zorgsite uit te breiden

Sint-Laureins

-

De gemeente Sint-Laureins gaat twee woningen in de Rommelsweg aankopen. Dat werd op de afgelopen gemeenteraad beslist. “Dit is een prachtige opportuniteit om later de zorgsite uit te breiden” klinkt het.

De twee woningen kwamen een tijd geleden te koop op de Rommelsweg. “De twee panden liggen vlak naast het voormalige politiekantoor”, legt Hugo Coene (Samen), schepen van Financiën, uit. “Aan de andere kant leunen ze aan bij de site van het OCMW. Het is dus ook een hele opportuniteit dat we deze panden nu kunnen aankopen. Het Federaal Aankoopcomité heeft de huizen aangeboden tegen een minimumbedrag van 180.000 euro per stuk. Wie interesse had, kon erop intekenen.”

Het gemeentebestuur meldde zich aan en bleek na verloop van tijd ook de enige kandidaat te zijn om de woningen over te kopen. “De panden zijn ideaal gelegen om ze later te integreren in de hele site van het OCMW”, verduidelijkt Coene. “We hebben onze plannen nog niet eerder bekendgemaakt, om andere eventuele kopers af te houden.”

En dus kan de verkoop ook officieel gemaakt worden. Hoe de panden er in de toekomst moeten gaan uitzien, is nog niet helemaal duidelijk. “De plannen voor de panden liggen nog niet vast. Maar de ruimte is altijd welkom. Er komen belangrijke uitdagingen op ons af”, vult Tom Lacres (Samen), bevoegd voor het OCMW, aan. “Vanaf 2024 krijgen zorgbehoevenden een persoonsgebonden budget. Het aanbod vanuit het OCMW zal uitgebreider en gevarieerder moeten worden. Binnenkort beginnen we al met het bouwen van een dagcentrum. Maar er zijn ook nog plannen voor nieuwe seniorenwoningen. Het zijn ideeën die een verdere uitwerking vragen.”

Niks vermeld op gemeenteraad

Tom Lacres schepen bevoegd voor OCMW-zaken “Het aanbod vanuit het OCMW zal uitgebreider en gevarieerder moeten worden”

Zowel oppositiepartij N-VA, vertegenwoordigd door voormalig schepen Johan Franque, als CD&V schaarden zich achter de plannen van de meerderheid. Al hadden zij toch wel hun bedenkingen bij de wijze van communiceren over de aankoop. “We begrijpen dat jullie de aankoopintenties niet aan de grote klok wilden handen”, klinkt het bij beide partijen. “Maar dat hierover niks vermeld staat in de notulen van het schepencollege is op zijn minst merkwaardig. Over dit item werd ongetwijfeld gesproken op de zittingen van het college. Het had dan ook vermeld moeten worden.”

De raad keurde de aankoop uiteindelijk toch goed. De site is zowat 3.500 vierkante meter groot waardoor Coene de prijs per vierkante meter op 230 euro raamde. “Uitgerekend de prijs van de bouwgrond in Sint-Laureins”, besluit de schepen.

Het beste van Enkel voor abonnees