GP Marcel Kint opent komende zondag Bingoal Cycling Cup: wie doet Bouhanni wat?

GP Marcel Kint opent komende zondag Bingoal Cycling Cup: wie doet Bouhanni wat?

Nacer Bouhanni Foto: VDB

Met de GP Marcel Kint in Zwevegem wordt zondag 26 mei de eerste manche van de Bingoal Cycling Cup afgewerkt. Normaal gezien was dit de tweede manche maar een hels onweer zorgde er op 10 maart voor dat de GP Monseré in Roeselare werd afgelast. De GP Marcel Kint moet het stellen zonder ploegen uit de WorldTour. Vanop de Veemarkt in Kortrijk wordt het startsein gegeven van deze categorie 1.1 wedstrijd. De finishlijn ligt na 188,1 kilometer in Zwevegem.

Klik hier voor onze digitale wielergids

Na de start in Kortrijk gaat het naar Moeskroen, Kooigem en Deerlijk om zo na 38 kilometer koers aan de tweede lus, van 47,1 kilometer, in en rond Zwevegem te beginnen. Daarna snijden de renners de vijf plaatselijke ronden van elk 20,3 kilometer aan.

Vorig jaar ging de eindzege er naar de Fransman Nacer Bouhanni. De laatste Belgische winnaar was Jonas Rickaert in 2017. Nacer Bouhanni is er dit jaar opnieuw bij en topt de Cofidis-ploeg waar ook onder andere Dimitri Claeys en Bert Van Lerberghe op de voorlopige deelnemerslijst staan. Nog een in het oog springende naam is die van de Nederlander Niki Terpstra bij Total-Direct Energie waar ook Adrien Petit en Damien Gaudin deel van uitmaken. Komt het opnieuw tot een groepssprint op de Bekaertstraat van Zwevegem dan zijn Roy Jans (Corendon-Circus), Bryan Coquard (Vital Concept-B&B Hotels) en Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) bij de kanshebbers op de eindzege.

De deelnemende ploegen: Cofidis, Corendon-Circus, Androni-Giocattoli, Neri Sottoli, Riwal, Roompot-Charles, Sport Vlaanderen-Baloise, Total-Direct Energie, Vital Concept, Wallonie-Bruxelles, Wanty-Groupe Gobert, Beat, Bike Aid, Canyon-DHB, EvoPro, Leopard, Metec, Tarteletto-Isorex, Cibel, Dauner-Akkon, Differdange-Geba .

De laatste vijf winnaars:

2018: Nacer Bouhanni (Fra)

2017: Jonas Rickaert

2016: Jan-Willem van Schip (Ned)

2015: Baptiste Planckaert

2014: Brian van Goethem (Ned) (belga)

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.