Vrachtwagen met 187 varkens kantelt op E40: dieren die het overleefden ondertussen onderweg naar slachthuis met andere wagen

Video: Youtube - KW

Brugge -

Op de E40 van Oostende richting Brussel kantelde er om 10 uur vanochtend een vrachtwagen met 187 varkens aan boord. De vrachtwagen nam maar liefst drie rijstroken in beslag waardoor er een grote file ontstond. Volgens de politie neemt de ontruiming van de snelweg enkele uren in beslag.

De chauffeur verloor de controle over het stuur toen hij de E40 ter hoogte van Oostkamp wou oprijden. Eerst werd er gedacht dat hij klem zat in zijn cabine, maar dat bleek niet zo te zijn. De chauffeur kwam er heelhuids uit zonder enige verwonding.

Jammer genoeg kunnen we niet hetzelfde zeggen over de dieren. Enkele varkens overleefde de klap niet. De brandweer kwam ter plaatse om de overige diertje één voor één over te laden in een ander voertuig. Zij werden op die manier alsnog naar het slachthuis gebracht.

Verkeerschaos

De bestuurders in de file stonden zo goed als stil en verloren een uur en een kwartier. Het verkeer moest ter hoogte van het ongeval aan het op- en afrittencomplex van Brugge de snelweg verlaten naar een zijrijbaan parallel naast de snelweg, en verderop de E40 weer oprijden.

Volgens Peter Brunyninckx was het momenteel onmogelijk om te zeggen hoelang de afhandeling van het ongeval zal duren. “Weggebruikers vermijden de zone best, want op snelwegniveau is er geen omleiding mogelijk”, was zijn raad. Omstreeks 14.30 bevestigde het Vlaams Verkeerscentrum dat de vrachtwagen getakeld is en de reinigingswerken ervoor zullen zorgen dat de weg opnieuw berijdbaar is.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S