Meeneembeurs helpt gezinnen en steunt tegelijk Kom Op Tegen Kanker en De Zelfmoordlijn

Deinze / Nevele - De meeneembeurs van Leiepoort campus Sint-Theresia is een project van de leerlingen van het zesde jaar Sociale en Technische Wetenschappen optie facilitair en hun ondersteunende leerkrachten Rina Claus en Eveline Van Hoecke. De Meeneembeurs had plaats op woensdag 15 mei in de turnzaal van Leiepoort campus Sint-Theresia Deinze.Samen met de steun van de sponsoren bracht de beurs 3000 euro op. De opbrengst wordt verdeeld onder De Zelfmoordlijn en Kom Op Tegen Kanker.

De leerlingen haalden via verschillende kanalen materiaal op dat mensen in hun dagelijkse leven niet  meer kunnen gebruiken. Heel wat kledij, speelgoed, boeken, cd’s, elektrisch materiaal, meubels, huishoudmateriaal, … werden verzameld in Leiepoort campus Sint-Theresia. En op de dag van de meeneembeurs kon je na een kleine bijdrage gratis materiaal meenemen.

Hulpbehoevende gezinnen uit Deinze en omstreken konden via het OCMW een gratis toegangskaart tot de beurs bekomen. Zo’n 35 gezinnen gingen daar gretig op in en zochten  naar hartenlust als eerste publiek materiaal uit op de beurs. Daarna was iedereen welkom en mocht de beurs meer dan 150 gezinnen ontvangen.

De opbrengst gaat ook naar een goed doel. Dit jaar kozen de leerlingen voor de organisaties: Kom op tegen kanker en De zelfmoordlijn. Ze kregen elk een cheque ter waarde van 1500 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio