Politiezone heeft nieuwe website

Politiezone heeft nieuwe website

Foto: www.politiedeinzezultelievegem.be

Deinze / Nevele / Zulte / Lovendegem / Zomergem / Waarschoot - Sedert begin deze week werd de website van de lokale politie vervangen door de nieuwe website van de Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. Het is een heel gebruiksvriendelijke site geworden. Wat je als gebruiker zoekt staat nu centraal. In tegenstelling met de vorige website werd nu gekozen voor het webplatform dat wordt aangeboden door de geïntegreerde politie en dus voor heel wat politiezones gelijkaardig is. Het resultaat is een moderne, fris ogende website, die zich bovendien aanpast aan het scherm van een smartphone of tablet. De nieuwe website werd woensdagmorgen voorgesteld door hoofdcommissaris Geert Van Hoecke en communicatieadviseur Julie Van den Heede.

Informatiebehoefte

Vanuit de informatiebehoefte van de surfer werd de bestaande content geplaatst onder de nieuwe vaste rubrieken: Nieuws – Vragen – Verkeer - Over ons en Contact. Wekelijks worden er nieuwsberichten geplaatst op de website om bijzondere en actuele thema's onder de aandacht te brengen. Deze nieuwsberichten worden ook steeds via de sociale mediakanalen bekend gemaakt.

Je wijkinspecteur

De dienst Wijkwerking vervult een centrale rol in de politiezone. De wijkinspecteurs vormen het eerste aanspreekpunt met de inwoners van de politiezone. Via een eenvoudig zoekveld waarbij de straat moet ingegeven worden, kan je als bewoner zeer snel terugvinden wie jouw wijkinspecteur is en hoe hij/zij te bereiken is.

Contact

Alle nuttige contactgegevens van de verschillende commissariaten en politiediensten werden samengebundeld onder de nieuwe rubriek 'Contact'. Ook het contactformulier is onder deze rubriek terug te vinden.

Online is het nieuwe normaal

Ook de e-formulieren krijgen nog meer een prominente plaats op de site. Zo kan je via de website online aangifte doen van kleine misdrijven via de website van Police on Web. Je kan eveneens gratis afwezigheidstoezicht en diefstalpreventieadvies aanvragen met het online formulier op de startpagina. Inwoners kunnen aangifte doen inzake internetcriminaliteit via het meldpunt fraude.

Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar preventietips inzake woninginbraken, internetcriminaliteit, fietsdiefstallen of een veilig verkeer? Of heb je een vraag inzake geweld of waarvoor je bij de sociale politie terechtkan? Antwoord op deze en andere andere vragen vind je onder de rubriek 'Vragen'. Je kan zoeken binnen de verschillende thema’s of  door middel van het zoekveld.

Sociale mediakanalen

Geert Van Hoecke: ‘Er is eveneens een link voorzien naar onze Twitter- en Facebookpagina en naar de Linked-inpagina. Op die manier willen we de inwoners ook stimuleren om ook via deze kanalen het reilen en zeilen van onze politiezone op te volgen. De website is vanaf nu te bereiken door te surfen naar www.politiedeinzezultelievegem.be.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio