Solidariteit lokt ordehandhavers naar het Koning Boudewijnstadion

Agenten lopen voor collega's met problemen

Agenten lopen voor collega's met problemen

Aan de start verschenen meer dan duizend deelnemers. Foto: rdb

Brussel -

In het Koning Boudewijnstadion hebben 1.270 lopers deelgenomen aan de loopwedstrijd Police for Solidarity. Agenten liepen er voor twintig collega's die het op privévlak wat moeilijker hebben.

De sociale dienst van de politie organiseerde de estaffeteloop zeventien jaar geleden voor het eerst. Sindsdien vond die meestal plaats in de politiekazerne in Etterbeek. Maar na een bezoekje op de familiedag van de politie in het Koning Boudewijnstadion vorig jaar was de commissaris-generaal zo gecharmeerd door de locatie en de solidariteit onder de politiemensen dat hij bij de Brusselse burgemeester aandrong om de estafetteloop naar daar te halen.

Goed doel

Aan de startmeet verschenen 1.270 lopers, agenten van de Brusselse politiezones, maar ook van alle politiescholen, de parketten en andere instanties die nauw verbonden zijn met de politie. Het hele gebeuren is gekoppeld aan het goede doel.

“We lopen hier voor twintig politiemensen die het wat moeilijker hebben”, vertelt Annabelle Collard van de sociale dienst. “Het gaat dan vooral om zware medische problemen. Tussen de twintig dossiers zit er bijvoorbeeld ook één iemand die zijn volledige huis moest aanpassen in functie van een handicap.” Over de dossiers krijgen de lopers geen informatie. De identiteit van de betrokken agenten en families wordt geheim gehouden.

“Maar deze opkomst toont toch aan dat er een enorme solidariteit binnen de politie bestaat. Daarom dat we ook verhuisden naar het stadion. De vorige locatie werd te klein door de grote opkomst.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio