Canisha zoekt gastgezinnen voor zijn assistentiehonden

Open Deur bij Canisha

Open Deur bij Canisha

Foto: Canisha

Deinze / Nevele - Op zaterdag 25 mei zet Canisha voor het eerst de deuren van hun trainingscenter in Astene open voor het grote publiek: jong en oud, twee- en viervoeter, ... iedereen is welkom. Canisha VZW leidt in de Gampelaeredreef verschillende soorten assistentiehonden op en plaatst deze gratis bij mensen met een beperking: hulphonden voor mensen met een motorische beperking, hoorhonden voor doven en slechthorenden of autismehonden voor mensen met ASS. Canisha draait daarvoor bijna volledig op vrijwilligers en gastgezinnen. ‘Een assistentiehond opleiden kost 25.000 euro en om dit te bekostigen zijn we afhankelijk van gastgezinnen en fondsenwerving,’ zegt Gerrit Martens.

Een gastgezin socialiseert de pup en leert de pup een veertigtal basisbevelen aan, onder het nauwlettende oog van een persoonlijke coach en de trainers van Canisha.

Canisha plaatst zijn honden gratis zodat er niet gediscrimineerd wordt. Als je weet dat één zo’n assistentiehond over zijn volledige carrière ongeveer 25.000 euro kost aan de vereniging, dan weet je ook meteen waarom vrijwilligers, gastgezinnen en sponsors zo broodnodig zijn.

Open Deur

Gerrit Martens: ‘We willen tonen wie we zijn, wat we doen en hoe we het doen. Daarnaast bieden we een heel breed entertainmentprogramma aan: hersenwerk onder professionele begeleiding voor alle aanwezige honden, een fotografe bij wie iedereen met of zonder zijn hond op de foto kan, een heuse hondenbar, uitgestippelde wandelingen, een cinemahoek en ook de jongsten onder ons kunnen zich uitleven in een springkasteel, bij de grime of in onze educatieve spelletjeshoek. Allemaal gratis.’

Bezoekers kunnen vragen stellen aan enkele gastgezinnen en gebruikers en kunnen zich laten onderdompelen in een rolstoelervaring om aan den lijve te ondervinden wat het is om aan een rolstoel gebonden te zijn en wat voor een meerwaarde een hulphond kan betekenen.

En natuurlijk kan er de hele dag door lekker gesmuld en gedronken worden. Iedereen is welkom tussen 10 en 18 u in Gampelaeredreef 2 in Astene.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio