Zo reageert een NBA-ster die te horen krijgt dat hij 30 miljoen misloopt: "Ik respecteer die gasten, maar..."

De Golden State Warriors zijn al een tijdje zeker van hun vijfde NBA-finale. De tegenstander wordt deze keer Toronto of Milwaukee. Klay Thompson maakte de fenomenale opmars van het team uit Oakland van bij het begin mee en speelde ook dit seizoen weer op hoog niveau. Hij staat dan ook bekend als één van de beste schutters ooit. Maar dat was volgens een jury bestaande uit gespecialiseerde journalisten niet goed genoeg voor een plaats in een van de drie All-NBA Teams, de ploegen van het seizoen.

LEES OOK. NBA. Harden en Antetokounmpo in type-elftal van het seizoen met maximum van de punten

Kyrie Irving (Boston) en Kemba Walker (Charlotte) kregen meer stemmen dan Thompson voor een plek in het derde team. Die loopt daardoor 30 miljoen dollar (27 miljoen euro) mis bij zijn volgende contract, dat hij deze zomer moet tekenen. En die boodschap kwam niet zo goed over bij de shooting guard, die op de hoogte werd gesteld door een journalist.

"Zijn de teams al bekend?", vroeg Thompson. "Dat is cool, maar als je naar vijf opeenvolgende finales gaat... Ik respecteer die gasten, maar daarvoor heb je wel meer nodig dan enkele All-NBA spelers. Laat maar, ik win liever een titel dan dat ik in het derde All-NBA Team sta. Dat het mijn contract beïnvloedt? Het is wat het is. Ik kan er niets aan doen. Denk ik dat er zoveel guards beter zijn dan mij? Nee. Maar ik wil er niet dieper op ingaan."

Corrigeer