Mathieu van der Poel haalt de sloophamer boven en wint opnieuw op de mountainbike: “Het was hard, maar leuk”

Mathieu van der Poel haalt de sloophamer boven en wint opnieuw op de mountainbike: “Het was hard, maar leuk”

Mathieu van der Poel blijft maar verbazen. In de tweede Wereldbekermanche van het seizoen in het Tsjechische Nove Mesto won hij opnieuw de short track, een korte wedstrijd van twintig minuten die punten oplevert voor de Wereldbeker en ook de startorde bepaalt voor de cross country zondag.

Van der Poel reed in het begin attent voorin en haalde in de zesde van de tien af te leggen rondjes de sloophamer boven. Hij reed van iedereen weg en hield aan de finish nipt stand voor de Fransman Marotte en de Braziliaan Avancini. Belgisch kampioen Jens Schuermans kwam al in de eerste ronde ten val. Zijn wedstrijd was meteen afgelopen.

“Omdat het een nerveuze wedstrijd was wou ik op de verrassing spelen en niet de sprint afwachten”, reageerde Van der Poel na zijn zege. “Het was hard, maar leuk. Hopelijk gaat het zondag ook zo goed.”

De Nederlander van Corendon-Circus won vorige week al de eerste short track van het seizoen in het Duitse Albstadt. Vorig seizoen won hij drie van de vijf keer: in Albstadt, Val di Sole en La Bresse was hij de beste, in Nove Mesto en Vallnord was hij telkens tweede.

Zondag wordt de cross country gereden. Van der Poel won nog nooit in de Wereldbeker, vorige week werd hij tweede na de Zwitserse kampioen Mathias Fluckiger. Door zijn zege in de short track blijft Van der Poel ook leider in de Wereldbeker. (bow)

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.