Burgemeester Vermeulen en ereraadslid Decaluwé krijgen eretekens tijdens gemeenteraad

Burgemeester Vermeulen en ereraadslid Decaluwé krijgen eretekens tijdens gemeenteraad

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - Zowel burgemeester Jan Vermeulen als eregemeenteraadslid Geert Decaluwé kregen bij de aanvang van de gemeenteraad van donderdag 23 mei eretekens opgespeld. Burgemeester Jan Vermeulen werd ridder in de kroonorde. Eregemeenteraadslid Geert Decaluwé werd ridder in de orde van Leopold II en kreeg de Burgerlijk Medaille Eerste Klasse.

Jan Vermeulen maakt sinds januari 1995 onafgebroken deel uit van de gemeenteraad, waarvan het grootste deel als schepen. Hij werkte onder twee burgemeesters, wijlen Roger Boerjan en ereburgemeester Jacques De Ruyck. In december 2011 legde Jan Vermeulen de eed af als burgemeester van de stad Deinze. Op voorstel van de minister-president en de viceminister-president van de Vlaamse Regering en op voordracht van de eerste minister verleent zijne majesteit koning Filip bij koninklijk besluit van 30 oktober 2018 het ereteken van ridder in de kroonorde aan Jan Vermeulen, als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten als burgemeester van de stad Deinze.

Geert Decaluwé kreeg al de titel van eregemeenteraadslid tijdens de gemeenteraad van 18 december 2017, na een carrière van 28 jaar. Hij stond ook meermaals op de Kamerlijst. Zijn lange engagement bleef niet onopgemerkt op zowel Vlaams als nationaal niveau. Er werden hem maar liefst twee eretekens toegekend. Op voorstel van de minister-president en de viceminister-president van de Vlaamse Regering en op voordracht van de eerste minister verleent zijne majesteit koning Filip bij koninklijk besluit van 30 oktober 2018 het ereteken van ridder in de orde van Leopold II aan Geert Decaluwé, als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten als gemeenteraadslid van de stad Deinze. Op voordracht van Vlaams minister-president Geert Bourgeois werd hem bovendien ook de Burgerlijk Medaille Eerste Klasse toegekend door zijn majesteit koning Filip bij koninklijk besluit van 17 augustus 2017, voor vijfentwintig jaar diensten aan het land.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio