Thomas Meunier en PSG sluiten competitie af met nederlaag, oude bekende scoort terwijl Monaco afsluit als 17de

Thomas Meunier en PSG sluiten competitie af met nederlaag, oude bekende scoort terwijl Monaco afsluit als 17de

Foto: AFP

In de Franse Ligue 1 stond vrijdagavond de 38e en laatste speeldag op het programma. Thomas Meunier speelde de volledige wedstrijd als rechtsachter bij kampioen PSG, dat met 3-1 de boot inging tegen Reims.

Baba (36.) en Cafaro (56.) zetten de thuisploeg op 2-0. Dichter dan de aansluitingstreffer van topschutter Kylian Mbappé, die zijn 33e competitiegoal maakte, kwamen de Parijzenaars niet. Het werd zelfs nog 3-1 langs Pablo Chavarria (ex-Anderlecht en Kortrijk). Bij Reims, achtste in het klassement, ontbraken de geschorste Foket en de geblesseerde Engels.

Aaron Leya Iseka ging met Toulouse (zestiende) met 2-1 onderuit bij Dijon. De aanvaller maakte de volledige wedstrijd vol. Dijon vermeed door de zege de rechtstreekse degradatie want het wipte nog over Caen, dat met 0-1 van Bordeaux verloor en samen met Guingamp naar de Ligue 2 zakt.

Dijon speelt als achttiende barrages tegen het RC Lens van aanvoerder Guillaume Gillet. De tweedeklasser schakelde vrijdag Troyes uit (1-2). De barrages worden donderdag en zondag afgewerkt.

Nacer Chadli kwam niet van de bank bij AS Monaco. De ploeg uit het prinsdom verloor met 2-0 bij Nice en sluit het seizoen af op een teleurstellende zeventiende plaats.

Matz Sels zag vanaf de bank hoe zijn Straatsburg, met Eiji Kawashima tussen de palen, met 0-1 won van Nantes. Selz en co eindigen als elfde maar mogen als winnaar van de ligabeker wel Europa in.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.