Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Ibe viert samen met coach Koen Wauters. “Van muziek mijn job maken, dat is mijn droom én mijn doel.”carlo coppejans 

Gedoodverfde favoriet Ibe (17) is ‘The voice van Vlaanderen’

“Onbeschrijfelijk wat er nu in mij omgaat”

Op geen valse noot te betrappen, dan word je ‘The voice van Vlaanderen’. Gedoodverfde favoriet Ibe Wuyts (17) heeft zijn rol meer dan waargemaakt en haalt zo een platencontract, 25.000 euro én een nieuwe auto binnen. “Ik kan het nog niet vatten”, zegt de kersverse winnaar en pupil van Koen Wauters.

“Ik ben zo gelukkig, de gelukkigste jongen ter wereld. Dankuwel aan iedereen die mij gesteund heeft en op mij gestemd heeft. Het is onbeschrijfelijk wat er nu in mij omgaat.” Het was de eerste reactie van kersverse winnaar toen hij hoorde dat hij The voice van Vlaanderen 2019 is. Een paar minuten later vindt de jonge Genkenaar het nog altijd moeilijk om de juiste woorden te vinden. “Ik voel veel en niks tegelijk. (lacht) Ik kan het echt nog niet zo goed vatten. Ik ben de finale niet begonnen met het idee dat het de finale is of denkende aan die titel en die grote prijs. Dat zorgt alleen maar voor stress. Ik dacht: dit is een liveshow, het moet gewoon goed zijn.”

Alex Callier proclameerde hem nochtans al van bij de Blind auditions als topfavoriet en herhaalde dat nog even gisteravond. Na zijn eerste nummer, een ijzersterke versie van Way down we go van Kaleo. In het ultieme duel met zijn teamgenoot Wannes pakte hij nog eens uit met zijn succesvolle versie van Tenerife Sea van Ed Sheeran. “Ik had best wel schrik, want ik was echt onder de indruk en zelfs geschrokken van hoe Wannes zijn drie nummers heeft gebracht.”

Ibe is intussen al bezig met eigen nummers. Hij wil zo snel mogelijk een eerste single uitbrengen. “Ik kan moeilijk een halfjaar wachten, want dan is het momentum van The voice voorbij.” Daarbij wil hij de richting uit van Lewis Capaldi, van wie hij in de finale Someone you loved bracht. “Ik vind dat supermooie nummers en dat is gewoon mijn ding. Ik denk dat het wel binnenkomt als ik dat zing. Dat vind ik belangrijk.”

Met het geld belooft hij alvast een feestje voor de vrienden en familie die hem wekenlang gesteund en voor hem gestemd hebben. Maar een groot deel van die 25.000 euro gaat hij investeren in muziek. “Van muziek mijn job maken, is mijn droom én doel. En ik ga een nieuwe piano kopen. Het is tijd voor iets professioneler. En dan wil ik ook nog eens op reis gaan of een nieuwe telefoon kopen, maar ik ga niet alles in een keer uitgeven, hoor.” (lacht)

Wannes voor Eurosong

Wannes moet tevreden zijn met de tweede plek, met gemengde gevoelens. “Ik wil wel gaan feesten, maar ben ook wel wat verdrietig. Vooral omdat het nu gedaan is. Hoewel de productie vaak zei dat het lange dagen zouden zijn, voelde het voor mij nooit zo aan.” Toch koestert Wannes hoop dat zijn muzikale carrière is gelanceerd. “Met een tweede plek kan je ook ver geraken. Kijk naar Laura Tesoro en Natalia. En ik wil me sowieso inschrijven voor Eurosong. Dat is het grootste plan. Maar eerst nog examens. Door The voice ben ik al vier weken niet meer naar school geweest, dus mijn studies hebben er wel wat onder geleden. Maar ik zie het nog zitten.” (lacht)

Voor Fee en Bram liep het al eerder tijdens de aflevering af. Fee ging er als eerste uit. Ze had met Talk dirty van Jason Derulo nochtans een sterke prestatie neergezet, maar wist toch de kijkers niet te overtuigen. Bram was de tweede afvaller. Hij leek tijdens zijn nummers – Take on me van AHA en Viva la vida van Coldplay – last te hebben van de zenuwen, waardoor hij soms een noot niet haalde. Het kostte hem een plaats in de laatste ronde.

Het beste van Enkel voor abonnees