Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Jonas Naessens, Isabelle Fruy en Luc Van Rensbergen klinken al op het succes van The Greenhouse.loh

The Greenhouse in Kortrijk Xpo moetHoog Kortrijk Morgen mee op kaart zetten

Kortrijk

-

Je kan nu ook 's middags lunchen in Kortrijk Xpo. The Greenhouse serveert gezonde maaltijden in een uur. En je parkeert er altijd gratis tussen 10 en 18 uur.

Voor de bouw van de bistro werd bar Atrium volledig afgebroken. “We kregen geregeld de vraag of we geen lunch aanboden”, zegt Luc Van Rensbergen, manager van Kortrijk Xpo.

“Ook Hoog Kortrijk Morgen (een initiatief om dit stadsdeel meer te promoten, nvdr.) stimuleerde ons om het te proberen. We gaan voor gezonde voeding, zeg maar voor de betere salades. We hebben ook een aantal regionale producten. Een van onze troeven is dat wie hier komt gratis parkeert.”

Naast lunchen kan je er koffiedrinken en ondertussen coworken of een meeting organiseren. Straks komt er nog een buitenterras langs de Kennedylaan.

De architect is Kurt Gooris. Hij stond onder andere in voor de pop-uprestaurants van VTM in 2017. The Greenhouse biedt plaats aan 290 gasten of 120 personen meer dan de vorige bar.

Door de aanwezigheid van een lichtkoepel werd er gekozen om de bistro uit te werken als een serre met veel licht, ruimte en groen. Zo is de naam The Greenhouse ontstaan.

Voor de koffiebeleving ging Kortrijk Xpo een samenwerking aan met Viva Sara Kortrijk. In The Greenhouse kan je ook terecht voor een cocktail of een grand cru met tapa's uit de streek.

Het pop-upconcept loopt tot 12 juli, elke weekdag van 10 tot 18 uur. Als het succesvol is, wordt het in september hernomen. (vkk)

Het beste van Enkel voor abonnees