Stoffel Vandoorne imponeert in Berlijn: West-Vlaming grijpt net naast pole position

Stoffel Vandoorne imponeert in Berlijn: West-Vlaming grijpt net naast pole position

Foto: Francois Flamand / DPPI

De donkere wolken lijken eindelijk wat weg te trekken voor Stoffel Vandoorne. Na een moeilijke seizoensstart in de Formule E lijken de Rumbekenaar en zijn HWA-team eindelijk de juiste vorm gevonden te hebben. Vandoorne werd in de kwalificatie voor de ePrix van Berlijn knap tweede, terwijl teamgenoot Gary Paffett eveneens sterk voor de dag kwam met de vierde plaats. Veel meer zat er niet in: Sébastien Buemi, die de snelste tijd reed, verpletterde de concurrentie. Ook Jérôme D’Ambrosio maakte een goede beurt in de Duitse hoofdstad met de tiende startplek.

Vandoorne reed in de eerste fase van de kwalificatie nipt de snelste tijd. Hij klokte een 1:07.619, waarmee hij amper zes duizendsten van een seconde sneller was dan Sébastien Buemi. Daarmee was het werk echter niet gedaan: Vandoorne en Buemi gingen samen met de rest van de top zes (waaronder Vandoornes teamgenoot Gary Paffett) door naar de super pole, waarin elk van de zes gekwalificeerden één snelle ronde kreeg. Daarin moest Vandoorne zijn meerdere erkennen in Buemi, maar hij sleepte wel een mooie tweede startplek uit de brand.

”Dit is echt fantastisch voor onze thuisrace, megawerk van het team”, zei Vandoorne meteen na het einde van de sessie. “Maar dit is nog maar het halve werk. Hopelijk kunnen we dit in de race afronden.” Het antwoord daarop zal Vandoorne snel weten: de race staat zaterdagmiddag al op het programma. De start is om 13u03.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.