Verkiezingen in Zulte

Verkiezingen in Zulte

Foto: HNB

Zulte - Op zondag 26 mei 2019 zijn er verkiezingen voor de Kamer, het Vlaams parlement en het Europees parlement. In Zulte kan je gaan stemmen tussen 8 uur en 14 uur. Dat is een uurtje langer dan bij de vorige verkiezingen. De kiezers worden opgeroepen op straatniveau. Hierdoor stemmen alle gezinsleden in hetzelfde stembureau.

Kiesbrief kwijt?

Wie zijn oproepingsbrief niet terugvindt of zijn identiteitskaart verloren heeft, kan op zondag 26 mei terecht in het gemeentehuis, Centrumstraat 8 in Olsene, van 8 tot 13 uur. Er wordt in dit geval een duplicaat van de oproepingsbrief afgeleverd ofwel een bewijs dat de identiteitskaart verloren is.

Volmacht

Wie een volmacht wil geven, kan dit doen. De redenen om een volmacht te geven, zijn terug te vinden op www.zulte.be/dienstverlening/burger/verkiezingen. Hier kan je nagaan welke attesten nodig zijn. Ook het volmachtformulier vind je daar terug. Voor een aantal gevallen heb je een attest nodig dat afgeleverd wordt door de gemeente.

Verkeer

Het is aanbevolen om met de fiets naar het stemlokaal te komen. Er zijn extra parkeerplaatsen voor fietsen voorzien. Voor mensen met een handicap zijn er gereserveerde parkeerplaatsen bij de toegang tot de verschillende locaties. 

In Olsene geldt er van 7 tot 15 uur beperkt éénrichtingsverkeer in de Kreupelstraat. De toegelaten rijrichting is deze van de Kerkstraat naar de Heirweg.

De wekelijkse zondagsmarkt in Zulte, die deze maand haar 35ste verjaardag viert, gaat gewoon door.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio