Nog meer vraagtekens rond beklimming Gavia: nu ook lawinegevaar op monsterklim

Nog meer vraagtekens rond beklimming Gavia: nu ook lawinegevaar op monsterklim

Foto: rr

Gavia of geen Gavia. Door hevige sneeuwval staan er al een hele Giro grote vraagtekens over de hoogste berg waar het peloton zou moeten beklimmen. Afgelopen week schatte wedstrijddirecteur Mauro Vegni de kansen nog groot in dat de renners de Gavia zouden kunnen beklimmen, maar die hoop dreigt nu volledig te verdwijnen door lawinegevaar.

60 procent. Zo groot schatte Giro-baas Mauro Vegni de kansen afgelopen week in dat het peloton komende dinsdag de beruchte Gavia zouden kunnen beklimmen. Een klein huzarenstukje zou dat zijn, want door hevige sneeuwval lag er immers op sommige plekken een sneeuwlaag van zo’n vier meter. De organisatie deed er alles aan om de wegen sneeuwvrij te krijgen. Maar alle moeite ten spijt dreigt de klim toch geschrapt te moeten worden. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport heerst er momenteel lawinegevaar op de 2.621 meter hoge berg en zou het te gevaarlijk zijn om erover te rijden. Bovendien zijn de weersvoorspellingen voor dinsdag ook niet gunstig: sneeuw en vriestemperaturen.

Zonder de Gavia zal de zestiende etappe ingekort worden met de Mortirolo als scherprechter. De definitieve beslissing zal pas maandag genomen worden na een

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.