Deceuninck-Quick Step wint Noorse Hammer Sprint, sterke Evenepoel beleeft moeilijkste moment... op podium

Deceuninck-Quick Step wint Noorse Hammer Sprint, sterke Evenepoel beleeft moeilijkste moment... op podium

Deceuninck-Quick Step heeft zaterdag de Hammer Sprint gewonnen van de Hammer Series in het Noorse Stavanger. Deceuninck-Quick Step sprokkelde, na 87,3 kilometer en tien sprints die punten opleverden, 794,3 punten. Sunweb volgde met 738 punten, Lotto Soudal eindigde (356,8 ptn) als achtste. Remco Evenepoel liet zich opmerken met 215,1 punten , alleen de Tsjech Petr Vakoc (222,8 ptn) deed beter. Tijdens de podiumceremonie had het Belgische supertalent echter meer moeite met een champagnefles.

Jumbo-Visma, dat vrijdag de Hammer Climb won, gaat in het klassement aan de leiding. Deceuninck-Quick Step volgt als vierde op 1:23, Lotto Soudal als vijfde op 1:46. De Hammer Sprint is een van de disciplines van de Hammer Series, waar niet de individuele prestaties maar die van de ploeg centraal staan. Zondag is de afsluitende ploegentijdrit ofwel de Hammer Chase.

Bekijk hieronder de podiumceremonie van Deceuninck-Quick Step:

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.