Elke Vanhoof keert terug met halve finale op European BMX Cup Sarrians

Elke Vanhoof keert terug met halve finale op European BMX Cup Sarrians

Foto: Dick Demey

Belgisch kampioene en voormalig Europees kampioene Elke Vanhoof heeft zaterdag bij haar comeback op internationaal niveau de halve finale gehaald van de achtste manche van de Europese beker BMX in het Franse Sarrians.

Door een val in het Italiaanse Verona was Vanhoof meer dan een maand van het internationale toneel verdwenen. Een week geleden keerde ‘s lands bekendste atlete uit de BMX in Dessel terug met een overwinning, en bij haar eerste internationale wedstrijd wist ze zich in de kwalificaties te plaatsen voor de halve finale. Daarin werd ze echter door een zevende plaats ook uitgeschakeld.

Winst bij de vrouwen was voor de Australische Saya Sakakibara, die de Franse vertegenwoordigsters Camille Maire en Manon Valentino voor wist te blijven. Bij de mannen haalde Frankrijk het wel dankzij de winst van Sylvain André, die de Nederlander Twan van Gendt en zijn landgenoot Jérémy Rencurel klopte. Wouter Segers haalde de kwartfinales, maar werd daarin uitgeschakeld.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.