Mathieu van der Poel wint WB-manche mountainbike in Novo Mesto: “Eén van mijn moeilijkste prestaties”

Mathieu van der Poel wint WB-manche mountainbike in Novo Mesto: “Eén van mijn moeilijkste prestaties”

Mathieu Van der Poel heeft de tweede Wereldbekermanche van het seizoen gewonnen. In het Tsjechische Nove Mesto kregen we een absoluut topduel met de Zwitser Nino Schurter. Rondenlang reden ze zij aan zij aan kop van de wedstrijd. Maar in de laatste ronde plaatste hij een beslissende aanval waarop zelfs de Zwitserse wereldkampioen geen antwoord meer had. Schurter volgde aan de meet op circa twintig seconden. Het is voor Van der Poel de eerste zege in de Wereldbeker. Hij blijft leider in de Wereldbeker.

Het is voor Van der Poel de eerste zege in de Wereldbeker en daar was hij bijzonder opgetogen mee. “Vooral omdat ik hier win tegen een van de grootste mountainbikers”, verwees hij naar fenomeen Schurter. “Dat maakt het extra mooi.” Velen hadden verwacht dat de snelle Van der Poel zijn sprint zou uitspelen. Waarom hij toch voor een aanval koos in de slotronde? “Het was gewoon de beste klim om het te proberen”, klonk het. “Ik had dat punt op het parcours al een tweetal ronden in mijn gedachten.” Na zijn superseizoen in het veldrijden en zijn onwaarschijnlijk sterk voorjaar blijft Van der Poel dus verbazen. Deze winst in de Wereldbeker is zijn zoveelste topprestatie op rij. “Het is zelfs van mijn moeilijkste prestaties”, besloot Van der Poel. “Het is zo moeilijk om een Wereldbekerwedstrijd te winnen. Ik heb het drie jaar geprobeerd. Hier heb ik van gedroomd.” Van der Poel, die vrijdag al de short track won, blijft uiteraard leider in de Wereldbeker.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.