Platvvorm lanceert tentoonstelling ‘Coincidences/Coincidenties’ met een parade

© www.platvvorm.org

© Eddy Lefevre

© www.platvvorm.org

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Platvvorm, voorlopig nog gehuisvest op Neerleie aan de Peter Benoitlaan in Deinze, opent op Hemelvaartsdag 30 mei de wat ongewone tentoonstelling ‘Coincidences/Coïncidenties’, met jong, niet zo jong, nationaal en internationaal talent. Maar bovenal wordt dit geheel ingeleid door een heuse parade door het centrum van Deinze, waaraan iedereen kan deelnemen.

Eddy Lefevre

Platvvorm, een kunstenaarsinitiatief in Deinze, biedt ateliers en residenties aan kunstenaars. Er worden lezingen georganiseerd, events en tentoonstellingen, maar ook workshops en feesten. Platvvorm bezet nu een oude schoolsite op Neerleie en verhuist eind mei naar een nieuwe site, een prachtig pand in het centrum van Deinze. Een parade zal niet alleen de tentoonstelling inleiden, maar ook de nieuwe site onthullen.

Parade

Katelijne De Corte: ‘Er wordt een (lood)zwaar werk van Joëlle Tuerlinckx stoetsgewijs gedragen van de oude naar de nieuwe site, waar Stella Lohaus van LLS Paleis een woordje uitleg geeft bij het werk. Iedereen wordt opgeroepen mee te stappen in de stoet – politici, kunstenaars, geïnteresseerden, denkers, kijkers, sympathisanten, museumdirecteurs, … allen met vlaggen, planten, saxofoon en trommels, gelijk welk object of een glimlach en een koelbox. We brengen geen eerbetoon aan de parade, maar spelen met haar (historische) betekenis en hoe ze door de macht zo slim werd toegeëigend. Het zou geweldig zijn jullie te verwelkomen op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, en dat jullie mee de ode aan het culturele zijn ondersteunen.’

Programma

Je wordt verwelkomd om 14 u in Neerleie aan de Peter Benoitlaan in Deinze. De parade start om 16 u, een olijke parade van de oude locatie aan Neerleie naar de nieuwe in de Kalkhofstraat, gepaard aan de inhuldiging van een permanente sculptuur van Joëlle Tuerlinckx en een eerste kans om Platvvorm 2.0 te bezichtigen. Om 18 u start het performatief programma in Neerleie 2 en gaat de avond feestelijk verder.Van 31 mei tot 2 juni kan de tentoonstelling worden bezocht in de Kalkhofstraat 26b in Deinze, met werk van Bebe Books, Bert Villa, Eva Vermeiren, Hanna Ravnsborg Hollevoet, Ilke Gers, Ines Claus, Jesse Cremers, Joachim Mares, Joëlle Tuerlinckx, Jonas Vanhullebusch, Linde Dumolein, Maya Strobbe, Nienke Baeckelandt, Olivier Goethals, Pieter De Clercq, Sander Misplon, Siebert Mispelon, Thuy Lê Thi Thu, Willem Boel, Yasmin Van der Rauwelaert en Mathias MU, You Can Call Me Page (Freddy Kakkerlak, Stef Meul, Sophie Melis, Alina Arshi, Chiara Monteverde, Nasrine kheltent, Giulia Piana) en Zoé LejourCuratoren van de tentoonstelling zijn Katelijne de Corte, Jonas Lescrauwaet en Laurens Schnurrbart Marien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus