Belgian Cats beginnen voorbereiding op EK, maar dromen van Tokio 2020

Belgian Cats nemen al een kijkje in Japan

Belgian Cats nemen al een kijkje in Japan

Foto: Denis Esser

De Belgian Cats zijn aan de voorbereiding op het EK (27 juni-7 juli) begonnen met een ­stage in Mito, de uitvalsbasis van het BOIC voor de Spelen van Tokio 2020. De grote droom van de Cats.

Omdat de Belgian Cats na brons op het EK 2017 en een vierde plaats op het WK 2018 olympische dromen mogen koesteren, ontvingen ze van het BOIC een uitnodiging om het EK voor te bereiden in Mito. “Het BOIC koos in Mito voor het Kasamatsu Sports Park als centrale trainingslocatie en het hotel Mito Plaza als uitvalsbasis. Het Kasamatsu Sports Park is een mooi vernieuwd sportcomplex met uitstekende sportinfrastructuren voor onder meer atletiek, basketbal, boogschieten, tafeltennis, triatlon, judo, taekwondo, voetbal, volleybal en zwemmen”, zegt Rudy ­Lahor van het BOIC.

Volgend jaar is Mito van 7 juli tot 7 augustus het basiskamp van de Belgische delegatie tijdens de ­Olympische Spelen. Voor de Belgian Cats zijn die Spelen pas de volgende stap. Bondscoach Philip Mestdagh arriveerde in Mito met veertien speelsters, onder wie Ann ­Wauters. De vijfvoudige Europese Speelster van het Jaar wil haar laatste grote sportieve droom invullen. “De knieblessure evolueert goed. Ik heb de groepstrainingen hervat en wil hier verder bouwen aan mijn comeback”, zegt Wauters (38). “Op de Spelen geraken met deze jonge en talentvolle Cats is mijn doel. Ik voel dat het mogelijk is. Anders zou ik deze opofferingen niet meer maken.”

De Belgian Cats oefenen donderdag en zondag tegen Japan. Woensdag staat er een bezoek gepland aan Tokio en aan het olympische stadion.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.