Van de Aldi naar de parlementsbank: “Gedegouteerd dat ik 6.000 euro ga verdienen”

Van de Aldi naar de parlementsbank: “Gedegouteerd dat ik 6.000 euro ga verdienen”

Foto: Sudinfo

Nadia Moscufo heeft 21 jaar bij Aldi gewerkt, maar nu kan ze aan de slag in het federaal parlement. De 55-jarige politica uit het Luikse Herstal stond op de tweede plaats van de PTB-lijst (Waalse PVDA) en kan haar stoel aan de kassa nu inruilen voor een net iets beter betaalde en geplaatste bureaustoel.

Met deze nieuwe positie begint ook een heel nieuw leven voor Nadia Moscufo (55), een leven ver van de schappen van de supermarkt waar ze werkte. Zelf had ze het niet verwacht, dat ze haar kassa in de Aldi in Herstal zou verlaten voor een plekje in het federaal parlement. “Ik ben gedegouteerd door het feit dat ik plots 6.000 euro ga verdienen”, zegt ze aan de Franstalige krant La Meuse.

Voor alle duidelijkheid: Moscufo zal die 6.000 euro niet op haar bankrekening zien verschijnen. De stelregel bij PTB en PVDA is dat verkozen een ‘mediaan loon’ krijgen, dat ligt tussen de 1.800 en 2.100 euro netto. De rest storten ze door aan de partijkas.

Of haar voormalige job heeft bijgedragen tot haar populariteit? Mogelijk. De geliefde PTB-politica kreeg in totaal 7.411 voorkeurstemmen.

Corrigeer

MEER NIEUWS