Wordt Mohamed Ridouani de nieuwe voorzitter van SP.A? “Als dat helpt om boodschap uit te dragen, is dat zeker een optie”

Video: ROBTV

Leuven -

Verschillende partijgenoten trekken naar aanleiding van de verkiezingen aan de mouw van Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) met de vraag om zich dit najaar kandidaat te stellen als partijvoorzitter. Eind dit jaar staan er sowieso voorzittersverkiezingen gepland bij SP.A, en loopt de termijn van John Crombez af. Die kan zich ook gewoon zelf opvolgen. Maar heel wat SP.A’ers vinden blijkbaar dat ook Ridouani zich kandidaat moet stellen.

“Laat me duidelijk wezen, ik vind het nu echt niet het moment om al over voorzittersverkiezingen bezig te zijn. Mijn hart bloedde toen ik de uitslag van de verkiezingen zag binnenlopen, en we moeten een grondige analyse maken binnen onze partij hoe we erop kunnen reageren. Maar dat wil niet zeggen dat onze voorzitter moet aftreden. Het is geen moment voor beslissingen in een blinde vorm van paniek. In het partijbureau maandag heeft ook niemand daarvoor gepleit. We moeten de tijd nemen om deze verkiezingen grondig te analyseren”, aldus Ridouani.

Bij die analyse is Ridouani wel van plan zijn stem duidelijk te laten horen. “Het Leuvense SP.A-model lijkt aan te slaan, dus als dat een voorbeeld kan zijn voor wat we willen bereiken in de rest van Vlaanderen, zal ik dat met plezier uitdragen. Maar dat kan ook gewoon als burgemeester. Daarvoor moet ik geen voorzitter zijn. Of ik me al dan niet kandidaat stel, dat is een zorg voor later.”

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees