Vlasmarkt heeft twee jaar geen eetkramen tijdens Gentse Feesten (behalve Botramkot)

Vlasmarkt heeft twee jaar geen eetkramen tijdens Gentse Feesten (behalve Botramkot)
Gent -

Tijdens de Gentse Feesten van 2019 en 2020 staat er geen eetkraam op de Vlasmarkt. Tijdens de bieding dinsdag is de instelprijs voor de twee vrijgekomen kramen niet gehaald. Zes andere standplaatsen haalden samen 88.500 euro op.

9.800 euro. Dat was de instelprijs voor twee vrijgekomen standplaatsen voor eetkramen op de Vlasmarkt. Geen gemakkelijke plek voor ondernemers, zo bleek na de bieding dinsdag. Zowel de plaats met zicht op Cube Zero als de plaats met zicht op hamburgerrestaurant Jack haalden de instelprijs niet. “Die eetstanden worden dan ook niet ingenomen voor de periode 2019 en 2020”, zegt de Stad.

Zes andere vrijgekomen plaatsen haalden dan weer vlotjes de instelprijs. Het hoogst werd geboden op een plek op het Goudenleeuwplein waar hamburgers, pitta, hotdogs, braadworsten en frieten mogen worden verkocht: 21.650 euro. De instelprijs was 4.000 euro. Ook de standplaatsen op de Korenmarkt, twee Bij Sint-Jacobs, in de Belfortstraat en op het François Laurentplein gingen snel van de hand. In totaal bracht dat 88.500 euro op. De totale instelprijs was 47.700 euro.

“In totaal worden 29 eetstanden vergund, met voldoende aandacht voor afwisseling. De online bieding op alle eetstanden leverde in totaal 433.350 euro op”, zegt de Stad. “Dat bedrag vloeit integraal terug naar de organisatie van de Gentse Feesten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio