Enkel Detry en Hesbois houden Belgische eer hoog op eerste dag van Belgian Knockout Golf

Enkel Detry en Hesbois houden Belgische eer hoog op eerste dag van Belgian Knockout Golf

Foto: AFP

Na de openingsdag van het Belgian Knockout, het Belgische toernooi op de European Tour, staan enkel Thomas Detry (5de) en Kevin Hesbois (9de) op een veilige plaats in hun groep. Een groot contrast is dat met organisator Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts die helemaal onderaan bengelen.

De baan van Rinkven Golf lijkt Thomas Detry aardig te liggen. Net als bij de eerste editie van het Belgian Knock Out is de 26-jarige Brusselaar na de eerste dag de beste Belg. Hij noteerde 67 slagen (-4) na 5 birdies en een eenzame bogey. “Ik ben in het algemeen heel tevreden met dit resultaat”, sprak Thomas Detry. “De basis is gelegd voor morgen. Het doel is nu simpel: bij de eerste 32 van mijn groep blijven. Wat daarna volgt weet niemand.”

Kevin Hesbois zorgde voor de verrassing onder de Belgen. De Vlaams-Brabander zette een score van 68 slagen (-3) neer. “Dit is de ideale start”, was de mening van Kevin Hesbois. “De laatste weken zat ik al op dit niveau te spelen maar in mijn score kwam dat niet tot zijn recht. Nu wel en dat is het verschil.”

Anti-climax

De meest tegenvallende prestatie leverde Thomas Pieters. In zijn eigen toernooi én op zijn thuisbaan incasseerde de 27-jarige Antwerpenaar een dagresultaat van 77 slagen, ofte +6. Het nummer 90 van de wereldranglijst wist maar 2 birdies te scoren en kreeg daarentegen 6 bogeys en zelfs 1 double bogey om de oren. Daarmee staat hij in Groep A op de voorlaatste plaats. De enige commentaar die Pieters te melden had was “sorry” en daar was alles mee gezegd. Caddie Adam Marrow gaf wel uitleg. “Tijdens de laatste oefenronde speelde Thomas nog -7. Nu ging alles de bomen in”, stelde Marrow.

Ook Nicolas Colsaerts deelde in de klappen. Met 74 (+3) staat hij pas 57ste in groep B. “Het was niet goed”, gaf Nicolas Colsaerts eerlijk toe. “Ik gaf me te weinig kansen.”

Toch gelooft de 37-jarige Brusselaar er nog in dat het niet het “Belgians knock out” wordt. “Morgen kan er nog veel veranderen. Let op mijn woorden”, sloot Colsaerts strijdvaardig af.

Uitslagen Belgen

Groep A:

5. Thomas Detry – 67 slagen (-4)

9. Kevin Hesbois – 68 slagen (-3)

49. Hugues Joannes – 73 slagen (+2)

61. Yente Van Doren – 74 slagen (+3)

. Matthis Besard – 74 slagen (+3)

67. Christopher Mivis – 75 slagen (+4)

71. Thomas Pieters – 77 slagen (+6)

Groep B:

57. Nicolas Colsaerts – 74 slagen (+3)

. Alan De Bondt – 74 slagen (+3)

69. Jean de Wouters d’Oplinter – 76 slagen (+4)

De eerste 32 van elke groep plaatsen zich voor de knock out fase van zaterdag.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.