Zege van Chelsea in Europa League is goed nieuws voor Club Brugge

Zege van Chelsea in Europa League is goed nieuws voor Club Brugge

Foto: REUTERS

De Europa League-zege van Chelsea werd ook gevierd bij Olympique Lyon, Istanbul Basaksehir, Linz en Club Brugge. Lyon gaat rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League en Club Brugge maakt kans op een zwakkere tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. Het Griekse Olympiakos Piraeus neemt immers de plaats in van Lyon als potentiële tegenstander. De andere drie mogelijke tegenstanders -Porto, Dinamo Kiev en FC Basel- blijven dezelfde.

De verschuiving komt doordat Chelsea zich als derde in de Premier League al had geplaatst voor de groepsfase Champions League, maar nu het Champions League-ticket neemt dat vast hangt aan Europa League-eindwinst. Dat is gunstiger, want Chelsea is nu reekshoofd bij de loting van de groepsfase.

De top vier uit Spanje, Engeland, Italië en Duitsland zit sowieso in de groepsfase van de Champions League, zodat het oorspronkelijke ticket van Chelsea ten gunste komt van Frankrijk, het hoogst geplaatste land met een ploeg in de voorrondes van de Champions League. De derde uit de Ligue 1, Lyon, hoeft nu geen kwalificaties te spelen. Linz en Istanbul Basaksehir moeten een voorronde minder spelen. Zij zijn net als Club Brugge en Krasnodar niet-reekshoofd in de derde voorronde van de Champions League.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.