Liverpool-trainer Jürgen Klopp pareert vragen over zes verloren finales op rij: “Ik ben kampioen in het winnen van halve finales”

Liverpool-trainer Jürgen Klopp pareert vragen over zes verloren finales op rij: “Ik ben kampioen in het winnen van halve finales”

Foto: REUTERS

Van spanning in aanloop naar de finale van de Champions League, zaterdag om 21 uur in Madrid tegen Tottenham Hotspur, leek bij Jürgen Klopp vrijdag geen sprake. De Duitse trainer van Liverpool maakte bij zijn afsluitende persconferentie op de vooravond van de wedstrijd een relaxte en zelfbewuste indruk. “We willen de beker winnen, daarvoor zijn we hier”, aldus Klopp, die vorig seizoen met Liverpool in de finale van Real Madrid verloor. “Toen verrasten we onszelf met een finaleplaats. Zo constant als nu waren we bij lange na niet.”

LEES OOK.Liverpool trekt met Firmino in de selectie naar Champions League-finale in Madrid

Voor Klopp wordt het zijn derde Champions League-finale als coach. In 2013 verloor hij ook al met Borussia Dortmund van Bayern München. De laatste zes finales, alle nationale en internationale bekers inbegrepen, stapte Klopp als de verliezende coach van het veld. Met die reeks werd hij ook vrijdag in stadion Wanda Metropolitano in Madrid geconfronteerd.

“Sinds 2012 zit ik bijna elk jaar in een finale met de club die ik leid. Misschien ben ik zelfs een wereldrecordhouder in het winnen van halve finales. Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar niemand zou dat kopen”, grapte Klopp. “Als het door mij zou komen dat mijn teams zes finales achter elkaar hebben verloren, dan zou ik me zorgen moeten maken over morgen. Maar elke wedstrijd is anders.”

De 51-jarige coach heeft er vertrouwen in dat het zaterdag goed afloopt voor hem. “Ik heb nog nooit met zo’n sterk elftal in de finale gestaan als deze keer. Niemand gelooft meer in dit team dan dit team zelf.”

Klopp kon tot slot nog meegeven dat zijn Braziliaanse aanvaller Roberto Firmino helemaal klaar is voor de finale van de Champions League. “Hij is fit, maar ik weet nog niet of hij zal starten”, lachte Klopp. “Ik geef mijn elf alleen maar prijs als ‘Poch’ (Tottenham-coach Pochettino, red.) dat ook doet. Maar Firmino heeft de voorbije dagen goed getraind. Hij is normaal gezien klaar.” Firmino is voorin een concurrent van Rode Duivel Divock Origi.

“Nieuw tijdperk”

Rechtsback Trent Alexander-Arnold voorziet een grootste toekomst voor Liverpool. “Ik wist dat die tweede kans ooit zou komen”, vertelde hij aan ESPN. “Er was geen enkele indicatie om te denken dat dat mijn enige kans op een Champions League zou zijn (de finale tegen Real Madrid in 2018, red.). De club staat er geweldig voor. Het was bovendien niet zo dat we de finale met geluk hadden bereikt, of dat we simpelweg alleen maar dankbaar moesten zijn voor onze finaleplek. We verdienden het. Ik dacht alleen maar: Ja, dit is waar deze club hoort te staan.”

“Dit team is goed genoeg om grote prijzen te winnen: de competitie en de Champions League. De afgelopen twee seizoenen hebben we al laten zien dat we dat niveau hebben, nu moeten we het alleen nog verzilveren. Zodra we een prijs te pakken hebben, zijn we niet meer te stoppen. Dat moet onze focus zijn: een geweldig, onbreekbaar team worden.”

Liverpool-trainer Jürgen Klopp pareert vragen over zes verloren finales op rij: “Ik ben kampioen in het winnen van halve finales”
Foto: Photo News

Spurs-coach Pochettino spuit mist over comeback van Kane

Mauricio Pochettino, coach van Tottenham, heeft nog niet beslist of hij zaterdag in de finale van de Champions League tegen Liverpool prijsschutter Harry Kane zal opstellen. “Ik hak pas na de laatste oefensessie de knoop door”, vertelde de Argentijnse T1 vrijdag op een persmoment in Madrid, waar in het Wanda Metropolitano-stadion de eindstrijd op de planning staat.

Kane staat sinds begin april aan de kant met een enkelblessure. Die liep hij op in de kwartfinale tegen Manchester City. Onlangs hervatte de Engelse international de training en bij Tottenham hopen ze hem volledig klaar te krijgen voor de finale.

“Op dit moment kan ik nog niet zeggen of Kane inzetbaar is”, verklaarde Pochettino. “Na de training neem ik mijn beslissing. Dat zal niet makkelijk worden. We hebben alle info en kennen ieder detail, daar gaan we rekening mee houden. We zullen uiteraard proberen te winnen, maar kunnen nu eenmaal maar elf spelers opstellen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.