Belgisch slagveld op Belgian Knockout golf: Detry en Hesbois stoten door, Colsaerts en Pieters naar huis

Belgisch slagveld op Belgian Knockout golf: Detry en Hesbois stoten door, Colsaerts en Pieters naar huis

Nicolas Colsaerts. Foto: AFP

Het Belgian Knockout is een slagveld geworden voor onze landgenoten. Enkel Kevin Hesbois en Thomas Detry stoten door. Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters, het boegbeeld van dit toernooi, en 6 anderen mogen het weekend bij de familie doorbrengen.

Zoals verwacht haalde Thomas Detry de eindfase met de vingers in de neus. Zijn tweede dag mocht met 72 slagen (+1) iets minder zijn maar de basis was gelegd op de openingsdag (-4). “Ik heb zeker niet verdedigend gespeeld”, vertelde Thomas Detry. “Ik heb vele kansen op birdie gehad op de eerste negen holes. Maar drie slechte slagen maakten het nog spannend. Nu staan de tellers staan wel opnieuw op nul en zullen afwachten wat het vervolg zal brengen.”

Voor de verrassing zorgde Kevin Hesbois. Na 68 (-3) breide de 28-jarige geboren Tildonkenaar er nog een 69 (-2) aan bij. Meteen bombardeerde hij zich met -5 als beste landgenoot. “Dat had ik niet verwacht”, zei Kevin Hesbois met grote verwondering. “Ik dacht dat die eer naar Thomas Detry zou gaan, zeker na een eerste dag van -4. Zelf ben ik super tevreden wat ik hier de afgelopen dagen gepresteerd heb. Het geeft het nodige vertrouwen op wat er nog gaat volgen.”

Verliezers

In de hoek waar de klappen vielen, zaten twee grote Belgische namen: Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters. De “Belgian bomber” wist als eerste van de grote drie dat hij het weekend met vrouw en kind kon doorbrengen. Na 74 (+3) voegde hij nog 73 slagen (+2) toe en kwam uit op +5. “Het is spijtig dat het zo is moeten lopen omdat er een pak mensen afzakken om voor je te supporteren”, antwoordde Nicolas Colsaerts eerlijk. “Ook voor mij is het een grote teleurstelling want op je thuisfront wil je graag presteren. In tegenstelling tot de voorbije weken waren mijn slagen er niet. Vooral mijn afslagen lieten mij in de steek waardoor scoren moeilijk werd”, besloot Colsaerts die maar 2 birdies produceerde uit 36 holes en tevens besloot om niet naar de kwalificaties van het US Open af te zakken.

Boegbeeld Thomas Pieters stond na de eerste dag voor een bijna onmogelijke opdracht. Toch probeerde het uithangbord van het Belgian Knockout alles om het te realiseren. Met -6 deed hij 12 slagen beter dan op dag 1. Spijtig genoeg was zijn totaal van level par één slag te veel om een mogelijke kwalificatie af te dwingen. “Mijn tweede ronde was goed”, opende Thomas Pieters die nu wel de pers te woord stond. “Spijtig genoeg heb ik een paar kansen op de eerste negen holes laten liggen. Maar het zij zo. Gelukkig dat er nog 2 Belgen doorstoten”, besloot Pieters. (cch)

Uitslagen Belgen

Groep A:

7. Kevin Hesbois – 68 + 69 slagen = -5

19. Thomas Detry – 67 + 72 slagen = -3

36. Thomas Pieters – 77 + 65 slagen = par

47. Matthis Besard – 74 + 70 slagen = +2

55. Yente Van Doren – 74 + 71 slagen = +3

58. Hugues Joannes – 73 + 73 slagen = +4

. Christopher Mivis – 75 + 71 slagen = +4

Groep B:

63. Nicolas Colsaerts – 74 + 73 slagen = +5

67. Jean de Wouters d’Oplinter – 76 + 74 slagen = +8x

Alan De Bondt – gediskwalificeerd

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.