Vier nieuwe bierfietsroutes in de Leiestreek

De zomer komt er aan in de Leiestreek. Wie 'Leiestreek' zegt, zegt 'bier'. Naast heel wat grote familiebrouwerijen vind je in de Leiestreek ook een pak thuis- en microbrouwerijen. De meeste brouwerijen zijn bezoekbaar of je kan ter plekke proeven van de heerlijke specialiteiten. Dat inspireerde Toerisme Leiestreek tot het maken van een nieuwe gratis pocket 'Bier in de Leiestreek'. In deze pocket staan vier verfrissende fietsroutes die je langs al het moois van de regio brengen. Aan de hand van handige tips voor onderweg ontdek je sfeervolle cafés, brasseries en restaurants waar je kan genieten van karaktervolle brouwsels. Alle routes maken gebruik van de knooppunten van het fietsnetwerk Leiestreek. Eén van de vier bierfietsroutes start en komt aan bij Sint Canarus in Gottem.

Toerisme Leiestreek plaatst in 2019 het thema 'bier' voluit in de kijker. De nieuwe publicatie 'Bier in de Leiestreek' bundelt vier verrassende fietsroutes vanuit Izegem, Waregem, Deinze en Gent om de biertroeven in de Leiestreek te ontdekken. "De Leiestreek onderscheidt zich met een authentiek aanbod van streekbieren. De Vlaamse roodbruine bieren zoals Rodenbach genieten wereldfaam. Een twintigtal brouwerijen, aangevuld met unieke bieradressen behoren tot de echte schatten van de streek", aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek. Ook gezinsvriendelijke zoektochten, de Kunstzomer Leiestreek en de zomerse boottochten met de nieuwe fietsboot zijn dit jaar de trekpleisters in de Leiestreek. De nieuwe pocket 'Bier in de Leiestreek' bevat vier fietsroutes om een hele reeks bieradressen in de Leiestreek te ontdekken.

De nieuwe bierfietsroutes zijn een aanvulling op het ruime aanbod van Leiestreek Lusjes. Deze fiets- en wandellusjes zijn, net als de bierpocket, gratis verkrijgbaar in het toeristisch bureau van Langs de Leie in Dienstencentrum De Leiespiegel in Deinze (www.langsdeleie.be) .

Meer over huisbrouwerij Sint Canarus vind je op www.sintcanarus.be.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio