Pol De Tremmerie promoot het brood en de cake van de tv-reeks

FOTO. Kampioen zijn is plezant...bij bakkerij De Waele

Aanschuiven op straat zaterdagmiddag bij bakkerij De Waele in Dorp-Oost, en dat had te maken met het bezoek van Ben Rottiers, Pol uit FC De Kampioenen. Die promootte samen met zijn collega's het FC De Kampioenenbrood en de cake genoemd naar de komische reeks die ondertussen deel uitmaakt van ons collectief geheugen. En die herhalingen, die zijn we blijkbaar nog niet beu want vooral jonge meisjes - en mama's - kwamen maar wat graag zoete broodjes bakken met 'Popol.'

"Ik had echt niet zoveel volk verwacht, ik dacht de mensen gaan 's morgens naar de bakker en dat is het", lachte Ben Rottiers, toen er een kwartiertje voor zijn officieel vertrek nog een rijtje wachtenden stond aan te schuiven. Dat het lang duurde, dat had vooral met Pol zelf te maken, want hij ontpopte zich tot een echte entertainer. Omdat de vragen van de klanten meestal niet verder gingen dan "En hoe is het nu met Doortje?" peuterde de F.C. De Kampioenenacteur dan maar zelf wat informatie uit de jeugd die langskwam. Een babbeltje over school, studies, de gebrekkige kennis van het Frans en waarom ze geen leerkrachten vinden: het interesseerde Pol allemaal. "Jullie zijn wijze gasten, maar er lopen er andere rond", klonk het. Schouderklopjes, foto's, handtekeningen, het kon allemaal. Met kussen was hij naar eigen zeggen spaarzaam: één meisje én haar mama mochten met een F.C. De Kampioenenkus naar huis.

Dat Lochristi een bloemengemeente was en Izegem een schoenenstad, dat herinnerde hij zich nog van de lagere school. Het grootste probleem van zijn tv-voetbalploeg kennen we nu ook: het lag niet aan de trainer, niet aan de spelers, maar aan het feit dat De Kampioenen niet op kunstgras speelden. Een mooi bruggetje naar de jeugdwerking van SK Lochristi, dat geen taart kocht, maar zelf wel kunstgrastaart meebracht voor Pol om het bekende project voor een kunstgrasveld wat luister te geven. Geen concurrentie overigens, want de "groene" taart is ook van de hand van bakkerij De Waele. 

Zaterdagmiddag kregen nog vier andere bakkerijen in Vlaanderen het bezoek van een bekende FC De Kampioenenacteur. Wie waar aan de slag ging, was de verrassing van het moment. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio