Aanval Evenepoel strandt in slotkilometers, dubbelslag voor Kristoff in Ronde van Noorwegen

Aanval Evenepoel strandt in slotkilometers, dubbelslag voor Kristoff in Ronde van Noorwegen

Foto: Photo News

Neoprof Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) zag zaterdag een aanval van bijna zestig kilometer sneuvelen in de laatste kilometers van de vijfde etappe van de Ronde van Noorwegen (2.BC). Het thuisland mocht juichen dankzij ritwinnaar Alexander Kristoff (UAE - Team Emirates), die ook naar de leiding gaat in het klassement.

Het klimwerk dat zat verstopt in de 159 kilometer tussen startplek Skien en aankomstplaats Drammen zorgde voor een boeiend wedstrijdverloop. Na veel aanvalspogingen kregen vijf vroege vluchters de vrijheid, met daarbij de Belg Tom Van Asbroeck. Lotto Soudal deed met nog meer dan zeventig kilometer koers te gaan de wedstrijd openbreken door een duoaanval van Bjorg Lambrecht en Carl Frederik Hagen op een beklimming van elf kilometer.

Door die prik maakten vier renners de oversteek naar de ontsnapping. Daarbij ook Remco Evenepoel en de Zwitserse neoprof Marc Hirschi, die de krachten bundelden op ruim zestig kilometer van de finish en de rest van de groep ter plaatse lieten. De wereldkampioenen bij de juniores en de beloften van vorig jaar in het Oostenrijkse Innsbruck bouwden een voorsprong uit van een minuut, maar twee kilometer voor de streep kregen ze toch weer het uitgedunde peloton op de nek.

Aanval Evenepoel strandt in slotkilometers, dubbelslag voor Kristoff in Ronde van Noorwegen

In de sprint die volgde, was Kristoff duidelijk de snelste. De voormalige Europese kampioen had meer dan een fietslengte voorsprong op de Colombiaan Alvaro Hodeg en zijn landgenoot Kristoffer Halvorsen. Drie Belgen haalden de top tien: Yves Lampaert (5), Lawrence Naesen (8) en vluchter Van Asbroeck (10). Leider Edvald Boasson Hagen werd vierde, en pakte daardoor net naast de bonificatieseconden. In de stand heeft hij nu een seconde achterstand op zijn landgenoot Kristoff.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.