Geen Belg plaats zich voor slotdag van Belgian Knockout golf

Geen Belg plaats zich voor slotdag van Belgian Knockout golf

Thomas Detry Foto: AFP

Het Belgian Knockout zal het op de slotdag moeten stellen zonder Belgen. In de eerste ronde met rechtstreekse uitschakeling ging revelatie Kevin Hesbois er uit. Thomas Detry struikelde in het duel voor een plaats bij de laatste acht.

Noch Thomas Pieters, noch Nicolas Colsaerts, noch Thomas Detry en evenmin Kevin Hesbois zullen de slotdag meemaken van de tweede editie van het Belgian Knockout. De eerste twee wisten zich zelfs niet te plaatsen voor de eindfase. Dus alle gewicht kwam op de schouders te liggen van Thomas Detry

In zijn eerste partij tegen de Fransman Adrien Saddier was het snel beslist. De 26-jarige Brusselaar nam al snel een voorsprong (birdie op hole 2) om daarna rustig te controleren. Het duel tegen Wade Ormsby kende een omgekeerd scenario. De Nieuw-Zeelander pakte 2 birdies uit de eerste 3 holes. Maar onze landgenoot bewees zijn klasse met 3 opeenvolgende birdies en won verdiend. Voor een stek bij de laatste acht stond nog de Maleisiër Gavin Green in de weg. De partij ging alle kanten uit. Eerst keek Detry aan op een achterstand maar 2 holes verder nam hij de leiding. Toch bleef het nek aan nek. Finaal besliste hole 8 over alles. Detry zag zijn birdie putt stranden op de rand van de hole terwijl Green hem in de cup deed verdwijnen. “Ik ben ontgoocheld dat ik er uit lig”, was de eerste uitspraak van Thomas Detry na het verlies. “Ik speelde heel goed want vandaag tijdens die 27 holes incasseerde ik maar 1 bogey. Dat alles aankomt op een putje is spijtig, maar dat is golf.”

Was er sprake van druk bij Detry die als enige Belg nog in competitie was.

“Ik voelde me juist gesterkt door al die aanwezige supporters. Ik had immers gehoopt om op de slotdag voor nog volk te spelen. Maar het verhaal eindigt hier”, aldus Detry.

Voor Kevin Hesbois, de verrassing onder de Belgen, eindigde het BKO na de eerste ronde van de rechtstreekse uitschakeling. Ondanks dat de gewezen speler van Keerbergen Golf een op level par eindigde, ging de Zuid-Afrikaan JC Ritchie daar met -2 onder. “Ik heb goed gevochten en mijn tegenstander het vuur aan de schenen gelegd”, vond Kevin Hesbois. “Het is wel een zure pil dat het al na 9 holes stopt en niet verder gaat zoals in een normaal event van 4 dagen strokeplay. Maar dat is nu eenmaal de formule.“

“Over het algemeen ben ik heel tevreden over mijn toernooi. Dit smaakt naar meer. Hopelijk volgt snel terug zo een event.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.