Tesla brandt uit aan laadpaal

Tesla brandt uit aan laadpaal

Foto: BFM

Antwerpen -

In Luithagen-Haven in Antwerpen is een elektrische wagen van het merk Tesla zaterdagavond volledig uitgebrand. Het voertuig was aangesloten aan een laadpaal en daarbij ontstond rookontwikkeling. Ook de laadpaal vatte vuur. Mogelijk kampte de auto met een technisch probleem.

De brandweer kwam ter plaatse en dompelde de elektrische wagen volgens de nieuwe procedures voor elektrische wagens onder in een container met water. “Het duurt lang om de batterij van zo’n elektrische wagen goed te koelen. Ondervinding van ons korps en ook van andere korpsen leert ons dat de wagen volledig onderdompelen in water de meest efficiënte manier is”, zegt Jasmine O van de brandweerzone Antwerpen.

Volgens de huidige procedure moet de wagen 24 uur in de container met water blijven. “Dan halen we hem eruit en kijken we met een warmtebeeldcamera of de batterij volledig gekoeld is. Is dat niet het geval, dan gaat de auto weer het water in. Bij vorige branden duurde het soms wel drie dagen tot een week vooraleer de batterij volledig gekoeld was.” Als de batterij niet voldoende gekoeld is, bestaat het risico dat de wagen opnieuw vuur vat.

Niemand raakte gewond. De eigenaars hadden bij hun vertrek in Nederland al een brandgeur waargenomen. Mogelijk ligt een technisch probleem aan de basis van de brand. Ook de laadpaal raakte zwaar beschadigd.

Tesla brandt uit aan laadpaal
Foto: BFM
Tesla brandt uit aan laadpaal
Foto: BFM

bekijk ook

Tesla in verlegenheid gebracht met populair pornofilmpje, maar Elon Musk reageert gevat

Man doet dutje in rijdende Tesla: “Word wakker, idioot!”

Tesla filmt brutale autodieven

Corrigeer

MEER NIEUWS