Seks & Relaties

Deze positie bezorgt vrouwen een langer orgasme en zo lang duurt het gemiddeld om dat te bereiken

Deze positie bezorgt vrouwen een langer orgasme en zo lang duurt het gemiddeld om dat te bereiken

Themabeeld. Foto: ss

Voor een nieuwe studie hebben onderzoekers vrouwen gevraagd om met de chronometer aan hun zijde te vrijen. Ze moesten die starten wanneer ze zich opgewonden voelden, en op stop drukken wanneer ze hun hoogtepunt bereikten. Nooit eerder werd een dergelijke studie uitgevoerd, aldus de onderzoekers.

Uit het bijzondere onderzoek van het Indische Kadave Institute of Medical Sciences blijkt dat de onderzochte vrouwen tussen de 5 minuten en 42 seconden, en de volle 21 minuten nodig hadden om klaar te komen. Zo komen de onderzoekers uit bij een gemiddelde van 13 en een halve minuut.

Ze vroegen de vrouwen ook om na te gaan welke positie hen het beste orgasme opleverde, en het antwoord luidde dat ze merkbaar langer klaarkwamen wanneer zij bovenop hun - mannelijke - sekspartner lagen.

Het onderzoek richtte zich dan ook enkel op vrouwen die seks hebben met mannen. Zo’n 645 vrouwen uit 21 verschillende landen, waaronder België, namen aan de studie deel. De studie werd gepubliceerd in het vakblad ‘The Journal of Sexual Medicine’.

bekijk ook

Jonge vrouw lijdt aan bijzondere dwangneurose: “Ik ben geobsedeerd door seks, alleen 3 keer per dag porno kijken helpt”

Wat de populairste seksspeeltjes zijn? “Bij vrouwen is dat een pinguïn”

Zohra, de populairste sekspop van Doll House in Meise: “Soms vind ik een pop terug in houdingen dat je zegt van: “Wat heeft die daarmee willen doen”

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees